Дари на КТБ – спаси Костов!

1 млн. лева депозити на Костов в КТБ

След благотворителните кампании за набиране на средства в помощ на пострадалите от наводнението във Варна, към днешна дата ярко изпъква следващата иницатива на будното иначе гражданско общество. Знаем то е чувствително в подкрепа на пенсионерите и социалнослаби граждани на Република България.

Сутрин и вечер финансистите коментират по телевизиите различни сценарии за спасение на Корпоративна търговска банка. А изходът и решението били пред очите ни. И то разбира се е всенародна кампания в подкрепа на Василевата банка. ДМС КТБ с текст на NA KOSTOV JENA MU – номерът все още го пазим в тайна. Нека всички дарим на ортаците Цветан и Иван, че обедняха – на втория жена му останала без пенсия.

Жива да я ожалиш бившата партийна секретарка Елена – вярната половинка на бившия преподавател по политикономия на комунизма. Който днес ни обяснява как стоят нещата в икономиката – разбира ги, продаде държавни активи на стойност 30 милиарда срещу 3. В последствие даде старт в живота на авера Василев, а сега се мъчи да го вади от батака.

Топлата връзка между двамата е повече от ясна. Но някъде в мъглата е забулен нейният генезис, къде и кога? Преди няколко дни „Уикенд“ се опита да даде отговор на един от най-заплетените въпроси на Прехода. От разследване на вестника излезе, че Цветан Василев е обучаван за агент на КГБ нейде по московските академии. От една страна , публична "тайна" е че преди 89-та в биографията на Командира има огромно бяло „съветско“ петно за период от  2 години. От друга страна, повечето участници в Кръглата маса през 1990 г. си спомнят, че Костов започна кариерата си като част от икономическия екип на Луканов и после беше „командирован“ в СДС. Пъзелът май започна да се нарежда . Ами сега !?

Впрочем не само пъзелът се нареди, паднаха и маските. А под маската на Костов се крие милионче на депозит в КТБ по данни на „Капитал“. Колегите от агенция „Пик“ допълниха картинката като извадиха консултантски договор между фирма на Цветан Василев и дъщерята на Командира.

И какво излезе? Цветан Василев и Костов – любов напълно обяснима! 

 

Вижте още:

Иван Костов - бил ли е агент на руското военно разузнаване
Бедни, Василев, само Костов ти остана
КТБ и Костов – любов ли бе да я опишеш