Заченати в грях, родени в поквара – част първа

Общество

12-07-2014, 20:29

Автор:

Мариян Тончев

Всичко от Автора

Вече малко хора си спомнят за някогашния политически мастодонт, спечелил над 2 милиона от гласовете на българските граждани. През 2001г. със слогана „Идва Новото време“ на власт дойдоха група търгаши, предимно около Лондонските юпита на Ники Василев и адвокатския кръг на „Панайотките“.

В наше време агонията на НДСВ поразително прилича на кървава раздяла в мафиотска фамилия – на ти куклите, дай си ми парцалките. Интересното е, че в спора на кокошките участват маргиналите, пета цедка политици – Христина Христова и Антония Първанова. Просто читавите избягаха.

Замерят се един други със селски обвинения за присвояване на кинти от канцеларски материали и кламери – впрочем този филм май го гледахме в десницата когато през 2004г. Костов и Надежда деляха ксероксите и химикалите от наследството на партията-държава в периода 1997-2001г.

И какво стана? След излизането от НДСВ на "Новото време", на Стоян Ганев, на хората спечелили изборите кой е там? Кой? Антония Първанова и последната дупка на кавала маргинали, които няма какво друго да правят ако не източат до последната открадната стотинка.

Ами какво остана от славната царска партия? Преди 13 години 120 депутати, към днешна дата – 2 кокошки и 3-ма изветряли дъртаци. Срам, срам и народно презрение. Опа, изпуснахме и един градински трол – Никито Василев дето Царят си го държи на въже по гората да му брани жълъдите и шишарките.

Разбрах и друго – че популярната Антонияфарма се оплакала от финансови злоупотреби в партията, изпратила я за 5 години на сладък пост в Европарламента, пропускайки да сподели откъде намери средства за най-скъпата кампания. Колеги изчислиха, че 20-те хиляди гласа изкарани от нейната листа са стрували по около 35 лева на избирател. И всичко това при положение, че НДСВ няма държавна субсидия, не участва в националната и местна власт.

Но оправдания за пред Сметната палата винаги се намират – тя често е с широко затворени очи точно като представителите на независимата по Конституция съдебна власт. Тази съдебна власт която подари на мадридския комарджия българска земя за милиони, очевидно станала причина за неговото връщане в България преди 14 години.

Както пише Тошо Тошев в „Лъжата“ настанало бе време бунтовно. За кратко и полека гражданите порастеха за наколко века и се опълчиха на корумпираната и еднолична Костова власт. Власт станала популярна с прозвището „Стани да седна“ – смени Виденов и комунистите, а управляваше точно като тях.

За съжаление начело на държавата застанаха крадци и измамници в определени моменти по-брутални и от сините партийни секретари Бисеров, Цонев и сие.

Начело с Пламен Панайотов и Ники Василев те изместиха изнеслите на гърба си предизборна кампания, получилите доверието на два милиона българи – че идва нещо ново, нещо което ще разруши двуполюсния модел, в който БСП и СДС бяха врагове, но зад кулисите подаваха баницата.

Че ще дойде „Новото време“. То не дойде – дойдоха крадците. А тяхната история ще опишем в част две на поредицата ни „Заченати в грях, родени в поквара“

Там ще разкажем и как превъртяха външния дълг, лихвите по който плащаме и днес. Но паметта ни е пак къса и странно избирателна. А кой продаде БТК за 200 милиона, то струваше 1 милиард?

Ако се питате защо ви занимаваме с изгнилите жълъди и шишарки на Царя това е защото продуктите Пеевски и Цветан Василев се родиха тогава през 2001г. в неговата градина.