Искров, кажи си!

На фона на нечувания скандал около източените от Корпоративна търговска банка милиарди, някак мимоходом в анализите се споменава участието в кървавата вакханалия на Иван Искров. Големият професионалист и непартиен експерт, избран с подкрепата на някогашното НДСВ, има да дава отговори и пространни обяснения.

Друг е въпросът, до колко бил далече от политиците при положение, че преди да го сложат за ръководител на БНБ търкаше депутатската банка. И то като представител на сигурно най-корумпираната партия в новата ни история, ръководена от крадливия цар, дето (Пази Боже) наскоро ни го лансираха като вариант за роден еврокомисар.

Къде беше ти, Искров, когато изтеглиха 200 милиона в чували от КТБ? Нали много добре работила Централната банка, защо проспаха три милиарда и половина лоши кредити? А къде е информацията за тези кредити, не кой, а къде бляха докато някой източваше една от най-големите банки, сметката за което ще плащаме всички ние?

Или май си се договорил с Доган за депутатско място в бъдещото 43-то Народно събрание? Искаш имунитет, за да не пострадаш оттук насетне като се разплете докрай пъкления сценарий за ограбване на държавата чрез КТБ. Или може би в топлото кресло като депутат от ДПС ще осребряваш участието си в източването на Корпоративна банка?

Ти си съучастник на Василев, няма как да не си знаел. И сега Цацаров трябва и теб да те погне, да видим дали още ще разливаш мазна усмивка.