Нагли, по-нагли, Червени шамани!

Много пъти в БългарияУтре сме показвали нагледно ножицата в прогнозите и резултатите получени на изборите

Дочакахме първото след изборите изследване на сгромолясалите се червени терминатори – Кольо, Райчев и Кънчо. Резултатите никак не са изненадващи – неособена преднина на ГЕРБ пред разбитите социалисти, доста ниски нива за Реформаторите и АБВ. По всичко личи, че договорите им с управляващите явно са били за календарната година, а не до евровота. И просто продължават тенденциозното облъчване на обществото с измислените си данни.
Само че никой не им вярва – ако съм на червените най-накрая ще изтегля от бойното поле верните си кучета – просто не им вършат никаква, ама никаква работа. Техните анализи са приемани с присмех и насмешка, а заклинанията за солиден резултат на БСП – сигурен знак ,че социалистите май ще са трети на идните избори.
Нека РБ и Първанов се чувстват спокойни, щом Райчев казва, че нямат много шанс за изборната бариера, значи ще я минат и то не с малко. Язък за младите студенти, изучаващи с усърдие обществените науки, какъв пример получават от търгашите окупирали политологията и социологията в последните 25 години?
Много пъти в БългарияУтре сме показвали нагледно ножицата в прогнозите и резултатите получени на изборите – без значение какви – парламентарни, местни, президентски, почти винаги при „Галъп“ и Кольовата „Медиана“ се получава едно и също разминаване – предвидената от тях разлика между ГЕРБ и БСП (или техните кандидати) се различава в порядъка на двуцифрено число от получените гласове. Но няма повече да показваме излагацията. Стига сме им правили реклама, нека хората преценят. Но това не значи че ще подминем с мълчание поредните безобразия.
Ама не мълчат тия безобразници! Днес в сутрешния блок на БНТ Кольо Колев пак е нагъл – Борисов го очаквала неприятна изненада на изборите. Ще припомним, че гуруто на поръчковата социология прогнозира през есента на 2009-та че Кадиев отива на балотаж с Фандъкова и там ще я бие. В последствие кандидатът на БСП претърпя катастрофална загуба с митичния за сините фенове резултат – 7:2
Те не мълчат, но и ние няма да мълчим при всяко тяхно излизане от сумрачните офиси, където година и нещо се крояха всякакви стратегии за мащабно омаскаряване на ГЕРБ и лидера Борисов. Не Моника, не вестниците близки до ДПС, а поръчковите социолози изнесоха почти цялата битка срещу бившите управляващи и я изгубиха. Въпреки денонощното обикаляне по сутрешни блокове и всякакви предавания схемата не сработи. И как да сработи – държавата се тресе, гражданите протестираха три месеца, а Кольо ръсеше заклинания, че народът не искал пак ГЕРБ на власт, че Орешарски бил най-добрият премиер в галактиката.
Борисов да черпи – щом Кольо каже че ще бъде изненадан на изборите неприятно, означава че неприятно ще му се наложи пак сам да вади държавата от батака завещан му от БСП и ДПС. Но все пак последна дума има Негово Величество избирателят. Доказал здравния си разум, в противовес с опитите да го излъжат – БСП, ДПС, Кольо, Кънчо и Сънчо...