За будната кома на един премиер

Пари няма, лечебниците са пред хлопване на кепенците

По всичко личи, че проваленият кабинет на БСП и ДПС ще си отиде оставяйки ни в такъв батак, че рухналата Тройна коалиция ще изглежда като дар от Бога. На командно дишане вече са всички жизненоважни системи на държавата, а страната ни все по-често е обект на унищожителни критики от европейските партньори и чуждестранната преса.
Неслучайно посочих 2009-та! По онова време образът на България също бе толкова зацапан, а авторитетният „Ню Йорк Таймс“ съобщи, че ако някъде държавите си имат мафии, то у нас мафията си има държава.
Някакси не усетихме на гърба си какво се случва поради благоприятната икономическа обстановка в международен план. Работа имаше, раздаваха се щедро заплати и по всичко личеше, че ни очаква невиждано благоденствие.
Само че за втори път след 96-та при ляв кабинет балонът се пука, икономиката замръзва и се налага идването на десен премиер за да спасява социалистическата кочина, в която се е превърнала държавата. Но към днешна дата е юли 2014-та
Не знам дали се вижда, но за мен сега е далеч по страшно. Третият път ще бъде фатален, а лошата развръзка става все по-вероятна при всяка минута в която на власт е зомбито Орешарски. С тъпотиите си проваленият премиер и подопечната му здравна министърка са на път да направят това което и Виденов и Станишев не можаха. Съвсем ясно се вижда как здравната система е на път да фалира, а след нея крак ще повлече всичко останало. Идея нямам защо упорстват и бавят актуализацията на бюджета за здраве.
Пари няма, лечебниците са пред хлопване на кепенците. Какво по дяволите правят тия двамата? Защо саботират постигнатия консенсус в Народното събрание? Та ние сме парламентарна република – изпълнителната власт са просто едни високоплатени чиновници назначени от Законодателя, той може да ги размества и сменя както и когато прецени. Тия просто са разкрити – те не знаят къде се намират.
Невменяеми хора, представители на една невменяема власт. Премиер в будна кома, който ще остави и държавата в будна кома. Но само ако му позволим!