Българино, като не си платил ще си плащаш!

Именно тези Бай Ганьовци вчера надникнаха уродливо от новинарските емисии

Писна ми вече от Бай Ганьо! В училище го изучаваме, паметници му правим, бас държа, че несравнимо по-висок процент познават горепосочената персона, но не и нейния художник – епохалният Алеко.
Неслучайно казах художник – Бай Ганьо е съвпкупност и палитра от образи, навици и етични норми, константни величини във времето и пространството. Абе, генетичният код на българина заложен в не повече от стотина страници.
И описващ блестящо живота, който живеем в наши дни – робски, скотски и примитивен. Все някой ни е длъжен за нещо, все някой трябва да плати за нашия мързел. Нация на пошлостта и далаверата, в която Бай Ганьовците са 90 процента от населението.
Именно тези Бай Ганьовци вчера надникнаха уродливо от новинарските емисии, изтръскаха калните си навуща в социалните мрежи, проклеха държавата и държавността след обичайните си, резонни и регулярни три ракии.
За тях не е необходимо да отделят средства за застраховки – да не е ахмак, бе! Ако нещо кой знае какво се случи друг ще плаща – „какво да се прави балкански синдром!“
 Трябвало видиш ли, да се стреля с ракети над двумилионен град, ами като паднат после тия ракети по главите на нашите деца кой ще плаща бе, олигофрен?
Кой ще плати живота и здравето на подрастващите? Два пикливи стопа и три изкривени капака ли са по-важни за вас от хората бе, малоумници?
Всеки народ си заслужава управниците е казал Хегел. Де да беше жив щеше да преосмисли прочутата си фраза. Убеден съм, че в наши дни тя би звучала така:
„Дори и крадливите български политици понякога не заслужават тъпотията на този малък, но особено прост народ!“.