На умряло куче нож не се вади

БСП остана без лидер. Партията-майка, столетницата, осиротя

Е, тя не е лидерска партия, но все някой трябва да е начело. Сега ще се започнат едни битки на лобита, едни интервюта от мастити беловласи велможи, които много ще им се иска точно техният човек да застане начело, за да могат да продължат да разчитат на депутатски места и добри лидерски позиции.

То всъщност се започна. Името, което се завъртя в публичното пространство е това на Драгомир Стойнев.

Другари, айде стига с тия номера от селски вечеринки. Не ви ли писна да предлагате едни и същи хора за всеки пост в тая партия. Янаки Стоилов, Драгомир Стойнев, кой ли не беше кандидат за какво ли не.
Станишев ще се опита да пробута (да, точната дума е пробута) неговия човек Драго Стойнев, който, милият, го разхождат от пост на пост като мечка на панаир, само и само да са нашите хора.

Калоян Паргов е друг претендент, който засега съвсем обрано опитва да се измъкне от директния въпрос за председателското място, като казва, че имало партийни форуми, където това щяло да се реши.

Уважаеми Паргов, хайде да се научите вие и подопечната ви организация да изразявате позицията си, да се научите да заставате зад думите си и да поемате отговорност за тях. Не ви ли омръзна да шикалкавите? Станахте за смях пред електората на БСП, ами и на симпатизанти и хора, които все още дават гласът си за вас, горките.

Благодарение на тази "велика" политика, която Станишев води до момента, ще останете без читавите си избиратели.

БСП вече е партия със затихващи функции. Следвайки примера на ПАСОК, както преди дни декларира вождът, ще отиде в небитието, я събере 10 процента, я не. И гърците му го казахаха, но няма кой да ги чуе. Мислейки, че това ще мине незабелязано и под мотото, че го прави за България, Станишев прецаква всички наред. Пресен пример е и Курумбашев. Не се ли осъзнахте, историята започва да става водевилна, смешна, трагична.

Другари, господа, Станишев не е печелил нито едни избори. Няма и да спечели. Занапред все ще е така, защото такава е повелята на времето. Комунизмът и социализмът са отживелица. Примирете се с това. Не ви ли омръзна все да ви бият или ви тресе мазохизъм?