Доган, Лазаров и наглостта на Сараите

Защо уж бетонират Лазаров на поста?

Очакваната промяна в Закона за МВР се случи. Основният виновник за трагедията в Лясковец, където луд в напреднала възраст направи на решето най-елитния отряд на родната полиция, бе преназначен от фалиралия кабинет за следващите 5 години.
Нищо фатално не се е случило – Светлозар Лазаров още през октомври си тръгва от МВР – новият 43-ти парламент променя пак нормативния акт за вътрешното ведомство и главния секретар дим да го няма. Но защо продължават с тъпото си упорство и прочуто нахалство?
По каква причина пак залагат добре познатите си мини под формата на назначения и спасяване (там където може) на близки до партиите и провалената власт апаратчици? Комунистическата наглост и безочие нямат аналог – защо уж бетонират Лазаров на поста? За да се оплакват на обществото, че Бойко развъртял герберска метла по висшата администрация.
Ами ще я развърти – като напълниха държавата и ведомствата с полуграмотни турци и партийни блюдолизци.
Разходете се в произволно министерство – небългарски имена по табелките, съчетани с голобради активисти на младежкото БСП, носещи турско кафе и вестници на ефендитата. Нищо лично против втория по големина етнос в страната, но много лично срещу партията превърнала се в Империя на злото.
Империя на прегазените ценности и липсващите правила. Свят, в който е напълно нормално да изкупиш съвести и гласове в цялата страна – без значение от специфики и традиционни особености в дадените населени места.
Хайде, преди 10-на години бяхме свикнали, Доган си взема гласовете в турските села, изселниците му дават още 100 хиляди гласа – напълно в рамките на нормалното. Само не смятахме, че еничарите ще посегнат на светинята, на опожарената Перущица – люлка и символ на Априлското въстание. Щом злодеят Пеевски дава пара, изпълнявайки заръките на ментора Доган всичко е наред.
По същия начин стоят нещата и в опоскания Северозапад където мародерите и стожери на турскочервената власт нападнаха като марокански скакалци очукания от вечна безработица и мизерия българин. Който няма избор – взима 30-те кинта от ДПС, защото детето му не е яло от три дни.
Предстои да видим дали лидерът на ГЕРБ ще изпълни историческата си отговорност, която се задава. Или избива зъбите на кърлежите, впили се от години в тялото на българския народ. Или Доган и Пеевски пак ще ни се качат на главата, този път буквално.
И ще си назначават колкото си искат Лазаровци – но не за 5, а за 55 години.