Как Андрешко пише история

Всичко, казано от МаяМа, се сбъдва веднага. Това е така, защото на нея пък й диктува какво да стане потоьомкинският й граждански съвет от хитреци-андрешковци, който мисли единствено как да прецака държавата за своя сметка. Той този съвет пък добре диктува, защото на него му свеждат мислите маините другари. 
И така, миналата седмица андрешковците казаха: ще вземем мерки срещу банките и нечовешките условия, които налагат /още следващия ден почна паника/; ще озаптим търговските вериги, разните били, лидъли и метра /вече са в ход промени в правилата за доставки, които като краен резултат, предупреждават и самите вериги, и нормални икономисти, ще доведат до повишаване на цените на дребно и ще натоварят крайния потребител, но пък андрешковците ще бъдат доволни, че хем усложняват живота на тия омразни били, хем задоволяват популистките си пориви/; ще вгорчим живота на също омразните частни съдебни изпълнители /и Зинаида Златанова експресно внесе проект, който да облекчи до крайност длъжниците, като удари самите ЧСИ, като сведе таксите им до 20 лв., независимо какъв е дългът/; ще пренапишем учебниците по история /и в жегата вече пренаписват ли пренаписват/. 
Резултатите от разюзданата антибанкова агитация, която адептите на управляващите водят цяла година, ги видяхме всички. Видяхме как обществото пак даде истинския вот на недоверие към кабинета, отказвайки да се поддаде на паниката. Попътно видяхме и шизофренното раздвоение на самите управляващи, някогашното мнозинство. С търговските вериги също всичко е от ясно по-ясно – да платим данък на популизма, като на гърба му донесем и малко лобизъм.  
Най-кристален е казусът с постоянно хоканите и страхувани ЧСИ. Наредбата на Зинаида /разбира се, от псевдогражданите на нейното си ведомство също инспирирана/ вещае: ако например не плащам от години заплати на работниците си, и те тръгнат да си ги вземат чрез ЧСИ, и този ЧСИ ми блокира сметките, и аз, видял се натясно, накрая “доброволно” платя заплатите /които години преди това съм “бавил”/, на това въпросното ЧСИ ще съм длъжен да му покрия такса от 20 /двадесет/лева 00 стотинки /пъти, пъти повече са разходите му, докато стигне до това да ми блокира сметките/. Същото важи и ако не си обслужвам кредита към банката, и ако не плащам издръжката на детето си, и ако не си плащам парното, и ако не внасям осигуровки, и ако не плащам данъци. Двайсет лева е цената! 
Истинският проблем е, че тези безумия после трябва да бъдат отменяни. Да оставим че това ще блокира първите месеци на новото правителство. По-важното е, че ще създаде нормативна нестабилност и хаос. 
За това не-подаващите оставка не мислят. Те са заети да пренаписват учебниците по история. За тяхно съжаление самата история няма как да пренапишат.