Защо се скри Станишев?!

Докато водачът на червената старозагорска листа хапва в брюкселските ресторанти, избирателите му в старозагорската болница няма какво да ядат

Една по една гърмят мините, заложени през едногодишния престъпен мандат на БСП и ДПС. След катаклизмите във Варна, след банковата криза, случила се с явното съучастие на проваления кабинет, към днешна дата пред взрив е най-близката до всички нас държавна институция – българското здравеопазване. Тук вече всички сме потърпевши – ако има драма с парното – ще се топлим с климатик, ако ни е скъп токът – прибягваме до дърва, нафта или каквото там си преценим. Но няма как да изберем други болници – както няма как да изберем Родината или семейството.

Всъщност, има как – ако попадаме в 5-те процента богаташи, за които не е проблем хващането на самолет и получаване на качествена медицинска услуга – в рамките на ЕС или другаде по света. Но за обикновения гражданин единственият вариант е да разчита на държавното здравеопазване, което е субсидирано от всички нас – с данъците и здравните вноски, които внасяме в хазната.

Към днешна дата положението напомня на най-тъмните месеци от Виденовата зима – в старозагорската болница, повтарям лечебното заведение, обслужващо един от най-големите ни градове, вече няма храна за пациентите. Храна бе хора, не луксозни приспособления – не някакви прищевки, а храна.

Ние в Сомалия ли живеем или в Мадагаскар? Ама май и там вече са по-добре!

Как може да сме в Европейския съюз и да няма храна в болниците!?

Къде си бе, Станишев?!? Ти май беше водач на червената листа в 27 МИР Стара Загора на изминалите парламентарни избори, нали? Вееш си задника някъде по Брюксел, а твоите гласоподаватели, онези изстрадали хорица, вързали се на лъжите за пенсии и заплати, сега няма какво да ядат в болницата.

Нали беше много социален, бе, цървул? Ти плющиш изискани ястия в скъпарски ресторанти по Европа, а в старозагорската болница хората ще карат на пост и молитва. Или на фотосинтеза може би?!

С какви очи ще ги погледнеш сега? Ще имаш ли такива бе, съсел? Или се скри безвъзвратно извън граница? Стой си там, пък хората тук ще събират жълъди и хрупат корени.

Дано с жълъдите съберат и няколко дървета, които да заиграят по задниците на твоите съпартийци, когато пак отидат да ги лъжат.

Ти няма да отидеш, мишка такава – разкрит си!