Есемеси

Ако слуша човек ДАНС, излиза, че някакви аверчета подбудили цялата паника като пращали есемеси

Зле се отразява на родната действителност и психическото ни здраве развитието на технологиите и средствата за междуличностно общуване. Станишев, срещу когото цялата му партия тихо гъгне и се готви да избухне, отменя пленум със есемес – сакън, да не би да му поискат оставката. Какво си мисли, че един есемес ще го задържи на стола, при положение, че излъга цялата страна многократно; изложи се отвсякъде; загуби каквото имаше за губене; докара банкова криза и си стегна багажчето да се моли за някакъв пост в Брюксел. И сега с есемеси ще се окопава. Явно го е страх да използва гласовите си възможности.
Като споменахме напрежението около банките – ако слуша човек ДАНС, излиза, че някакви аверчета подбудили цялата паника като пращали есемеси нагоре-надолу и плашели хората с фалити. Кой вярва, че чрез няколко есемеса може да извие опашки пред банките и да юрне народа да изтегли за половин ден само от една банка 800 милки? ДАНС и МВР вярват – ето кой.
Ама те имат всички основания да се плашат от есемеси, защото сега австрийската прокуратура щяла да ги сезира и да иска арест на колегата-следовател Пеевски заради изпратен до Василев есемес със заплашителен подтекст. Не знам, на мен някой ако ми пише, че ме знае къде съм и да не върша глупости, вероятно се стреми да ме спаси от лош махмурлук. При тях обаче е по-сложно положението.
И на всички тези примери как като народ недооценяваме възможностите, които технологиите ни дават и все гледаме да ги използваме с цел някаква беля, стотици хиляди използваха есемесите, за да съберат почти милион помощи за Варна и Добрич. Ама на – хора всякакви. Лошото е, че на власт са точно тия, дето се есемесят основно с недотам добри намерения.