На глупав избирател – фалирали управляващи

Ясно е, че имаме доверие във финансовите институции, нямаме доверие на банкрутиралите партии

Вчера бе взето изключително асбурдно решение. Политическите сили участвали на консултации при президента Плевнелиев решиха да подарят още месец на фалиралия премиер Орешарски. Простотията на БСП и ДПС бе подкрепена от солидния в техните очи аргумент за прословутия плавен преход към стабилност – който нито е плавен, нито е преход и не води към никаква стабилност.
Не е плавен – защото сега БСП, ДПС и обръчите ще източат за последно каквото има да се източва предвид състоянието, в което оставят държавата. Заедно с това няколко хиляди верни партийни послушковци ще бъдат бетонирани на местата си по бордове и агенции. Прекрасно помним как миналата година по това време в държавата бе развъртяна такава метла – във висшия и среден управленски ешелон, пред която репресиите на Костов и Виденов пасти да ядат.
И сега трябва някой да мисли за слугите на турскочервената коалиция, които вече година бранят предимно частно-партийния интерес на Станишев и Местан. Никакъв преход не извършваме в момента, или ако е преход – то иде реч за преместване на обръчите от едно място в друго, на тлъстите авоари – от една офшорка в друга.
Не минаваме към никаква стабилност по простата причина, че в следствие „изключително експертното“ управление на Орешарски наистина сме застрашени да правим следващия бюджет на страната под диктовката на Международния валутен фонд. Вярно е, че в Древен Рим лошите вестоносци са ги убивали, така искат да постъпят и с лидера на ГЕРБ – Борисов, който единствен имаше куража да назове истината право ти куме в очи.
Както не се свенеше да предупреждава какво ще се случи след година-две, не позна – точно 12 месеца след превземането на властта от турскочервената хунта, колосът на глинени крака се срути. Ще се срутим и всички ние ако на 5-и октомври пак лекуваме махмурлук от съботно напиване.
Ясно е, че имаме доверие във финансовите институции, нямаме доверие на банкрутиралите партии – БСП и ДПС. На които им е време за особен надзор от страна на избирателя, но не за 30 дни, а за 30 години.