За убийците на едно общество

Те предадоха онези идеи, заради които десетки хиляди им повярваха

Гражданското общество умря! И няма никакви изгледи то да бъде възкръсне в близко бъдеще. Ако това стане то ще е под формата на вонящо зомби, ненужно и непотребно, захвърлено в ъгъла на осакатената ни и оскотяла държава.
Само преди 15-на месеца бихме камбани и фанфари, че младите излезли на улицата и поискали властта. С благоволение и жалба по младост (сиреч спомен за 90-те) гледахме Славчев, Дончо, Мончо и компания по тв студията, после се оказа, че всичко е било заради едни кинти, едно ефирно време и една партия. Чест прави на тези, които отказаха Барековите турски пари, но не бяха малко и предателите.
Те предадоха онези идеи, заради които десетки хиляди им повярваха и се сбориха с цялото статукво, с гадната олигархия мачкала 25 години пустите му 111 хиляди квадратни километра. Повлечени по порива за свобода, унесени от благородния блян да си вземем обратно държавата, българските студенти ядоха палки на Орлов мост, търпяха хули и атаки от фашизоидната измет, незнайно защо наричащи се социалисти, в двора на СУ.
Накрая всичко пропадна защото се оказа, че Славчевците са купени от Доган и Станишев, които без малко да върнат най-мрачните времена на комунистическата държавна сигурност.  Но не им излезе схемата – провалена в една дъждовна петъчна вечер на 14 юни 2013г. Тогава за часове организираните в социалните мрежи десетки хиляди казаха само едно: „Майната ви!“
Целта на назначението, обърнало каруцата на властта бе ясна – с Пеевски начеело репресивният апарат щеше да се разправи брутално и безогледно с политическия опонент. След което БСП и ДПС си управляват, Бареков и още някой импровизирана опозиция, а хората – кучета ги яли.
Ако младите наесен пак отидат за гъби ще докажат, че заслужават да ядат дървото от Доган, играещ си със съдбите на всички нас. Сваля правителства, събаря банки и това ще е докато мизерната му партия държи всеки път златния ключ към властта. На изборите след 2 месеца играта ще е ва банк – или ние или те.
А гражданското общество наистина е мъртво, то няма да възкръсне, по-скоро може да се роди наново. И този път без Славчевци, Барековци и ред други продажници!