Откак свят светува, мазното все отгоре плува

Политика

25-06-2014, 19:00

Автор:

Мариян Тончев

Всичко от Автора

Тази гениална реплика на още по-гениалния Радой Ралин казва всичко за ситуацията в БСП. Стройната и военизирана някога партия днес напомня на СДС в първите месеци след загубата на изборите през 2001-ва и идването на Новото време.

Дали Новото време наистина дойде или просто крадливият Цар, присънил се на Дудука Бареков като еврокомисар, кацна да си брани жълъдите и шишарките е предмет на съвсем друга дискусия, която мисля вече проведохме тук. Но социалистите наистина са на амбразурата. По-скоро не точно социалистите, а верният антураж на Станишев, който превърна БСП във второ качество отбор в елитната ни политическа дивизия.

Само че вече и Кутев се изчерпа, на Мая пресъхна устата, а на Миков свърши алкохолът. И се налага мазният пор Станишев да се спасява в Брюксел обслужвайки орално един по един европейските си господари. Нищо че уж им се води началник, той на първо четене е мандатоносител и партиен лидер, ама де факто следва като верен пес волята на пияния прилеп от Сараите.

Не се съмнявайте, че Моника и Серж са замислили поредната засукана пиар операция за спасяване на проваления политик и срутената му кариера, разчитайки на късата народна памет. За тяхно съжаление номерът няма да мине. Само че цена има – и се плаща ежедневно под формата на стотици хиляди разбити човешки съдби, безработица, замръзване на доходите, рушаща се и запорирана държава.

Днес не само КТБ е под запор на прага на банкрут. Под запор е цялата ни държавност – за която си дадоха живота Ботев и Левски. И така както БНБ сложи под карантина банката на Цецо, така всички ние трябва да им кажем Баста, веднъж и завинаги.