Който е посял ветрове, ще пожъне бури!

„Държавата гние, а проблемът сте вие!“ Под този лозунг преминаха първите прояви на посъбуденото гражданското общество през управлението на „Тройната коалиция“. Тогава гражданската съвест се изрази в масови протести на недоволните студенти срещу условията на живот в България, липсата на реализация и корумпираното правителство на Станишев и Орешарски.

През лето Господне 2014-то имам дежа ву, на власт е същата шайка престъпници, младите вече година са по улиците, а турскочервената коалиция неще да пуска кокала.

В желанието си да ни замъгли съзнанието те прибегнаха до пагубния за държавата и познат от римско време похват за хляба и зрелищата. Хвърлиха на тълпата сапунения сериал Василев – Пеевски. Идеята им е простичка – да се втренчим в битката на олигарсите, да забравим за какво се борихме през последната година. И да ни се разтреперят мартинките, че ако не слушкаме Станишев и Местан онези отгоре ще разпердушинят жалкото ни житие-битие на ниво индивид и ниво държава.

Нищо няма да разпердушинят защото няма да им позволим. Така както не позволихме на охранения и преуспял депутат да стане шеф на ДАНС, така веднъж завинаги ще му докажем, че мястото му е в цирка. Където ще му се смеем и щипем по бузките. Нали любимата фолкпевица сподели, че много обичал.

Е, още малко и ще му се получи. Който е посял ветрове, ще пожъне бури!