Умрял кон рита най-силно!

Тази крилата фраза на отдавна неизвестен славист бе черешката на тортата в празничния видео обзор на една спортна телевизия преди десетина години. По онова време Батето беше жив, лафовете неизчерпаеми, а футболната общественост бе свикнала да прекарва дните около Коледа превивайки се от смях гледайки отново и отново най-забавните моменти от изминалата година.

Вече нищо не е същото – Батето го няма, спортната телевизия не е това което беше, Сашо Диков политиканства, Петя с големите...пък хич не се знае къде е.

Но стига толкова жалби по младост, нека се фиксираме в умотворението на гениалния ритнитопковец според когото умряло животно може да се движи, че и да рита. Този момент запечатан от камерите години наред бе символ и синоним за мозъчното развитие на младите футболисти у нас. Но май сега е време да се извиним на анонимния титан на мисълта – той е бил прав по дяволите, дяволски прав.

Умрялото правителство на Орешарски се готви да ритне с къч в гърдите следващите управляващи. В последния момент, в 12 без 1 властимащите правят ударни назначения, прегласуват ветата на президента, приемат текстове, които ще тежат като воденичен камък на следващия кабинет.

Сметна палата, Закон за МВР – това са само част от явните далавери в 90-тата минута, а тези за които не знаем?

Наистина умрял кон може да рита – доказа го проваленото мнозинство на БСП и ДПС, което уж за пред хората си отива с достойнство, но зад кулисите постила удобно за да легне. Но то падна – събориха го 82% от българските избиратели неподкрепили мандатоносителя Станишев на последния вот.

„Не вадете нож на умрялото куче Станишев!“ – казват анализатори. Този път не познахте, не само нож, но и два метра под земята (в политически смисъл разбира се) за да не вампиряса. Защото той показа, че макар и разлагащ се политически труп съумява някакси да хапе.