Патокът на Шрьодингер

Политика

09-06-2014, 15:50

Автор:

Швейк

Всичко от Автора

Имаше навремето един депутат от ГЕРБ дето по три пъти на ден излизаше от партията си и се записваше при Бареков и обратно. И от Не!Новините го кръстиха „депутатът на Шрьодингер“ по името на оная фамозна котка, дето е едновременно жива и мъртва в експеримента на гениалния физик от миналия век Ервин Шрьодингер.

Сега в същото странно смесено състояние се рее проектът, наречен Южен паток. Първо партията мандатоносител вика, че ще го строи напук на Европата. От Брюксел плашат със санкции. После партията коалиционен партньор вика, че не, не бива да се прави сечено на Брюксел. После премиерът се среща с трима американци, единият от които към стогодишен, и заявява, че се отказваме от патока.

Американците си тръгват и от далечен Китай ресорният министър пуска официалната си позиция, че ще има паток. От партията мандатоносител се правят на шашнати и че сега за първи път чуват от премиера, че нямало да има. И така до края на деня нищо чудно, патокът, също като оня депутат от ГЕРБ, да вземе да премине към Лудогорец.

Гледам, че по форумите разцъфтяват всякакви конспиративни теории. Доган бил бесен, че патокът го бил заобиколил – в смисъл от комисионна гледна точка го пропуснал, и затова пратил Лютфито да дава пресконференция за предсрочни избори. Пък това правителство било съгласно да осъществява всички американски енергийни проекти и да спъва руските, само и само да го крепят на власт /американците!!??/. И от всичко това разбрах само един-единствен коментар, който гласеше „Нищо вече не разбирам“.

Явно сме се примирили, че вече всичко се решава на тъмно по някакви смрадливи кьошетата, наричани за разкош „задкулисие“. Това някой да извади цифри, сметки, аргументи и да обясни какви са ползите, какви са вредите, какво на Брюксел не им харесва и прочее – забрави! И си кротуваме в смесеното състояние на Шрьодингеровата котка – ни живи, ни умрели, и чакаме някой да отвори капака на кутията, за да констатира тъжната истина.