Не мишкувай, Станишев! Не мишкувай!

Политика

07-06-2014, 08:05

Автор:

Мариян Тончев

Всичко от Автора

Още по Темата:

Призивът на Станишев е неискрен и обслужва интересите на ДПС

Станишев смени темата, поиска задължително гласуване

Оставка и избори наесен поиска Станишев

Борисов: Надявам се, че режимът на Станишев ще падне още днес!

За какво Станишев да става пъдар на обран бостан?

Върви интрига с ход “Станишев премиер”

ДПС и БСП се сдърпаха за Възродителния процес

Борисов: БСП ни задълбаха в най-голямата тиня

Дончев: БСП опитва да пречупи общините и да ги направи "по-послушни"

Кадиев: Пореден пропуск на БСП

Румен Петков: Орешарски позволи от слуга да бъде превърнат в пачавра

Румен Петков: Орешарски, няма да скачам върху политическия ти труп

Орешарски, падай! Новият ти мотив - фискалното фиаско

Кой е Орешарски?

Румен Петков: Орешарски, хайде и ти в Сингапур

Румен Петков: Орешарски успя да съсипе и "Южен поток"

Цял ден се занимаваме с тъпотиите на Станишев. Искал задължително гласуване, не искал Местан да му казва истината в очите, не искал да се вслуша в гласа на 81 процента от българите, които НЕ подкрепиха мандатоносителя БСП на проведения през май евровот. Аман с тоя Серж! Да кажеш, че иде реч за някой си нов в политиката „Любимец 15“ иди дойди. Но нали говорим за президента на европейските социалисти, заемащ най-високия международен пост, до който не можел да се докосне никой друг. Така ни зомбираха платените от „Позитано“ 20 политолози и социолози – осрали до немай къде името на иначе уважавата в цял свят професия.

Сега съселът Станишев мишкува. Криейки се в ъгъла и спускайки познатите опорни точки от време на време. А целта е ясна – прах в очите на хората със задължителните избори, за да може да си вдигне политическата цена пред господаря от Сараите. Държи се като пинчер пред доберман, лаейки с пискливото си гласче изпод запотени очилца. Причината е очеизвадна – да си вземат заема, с който ще сложат по стар обичай нов милиарден дълг за следващите управляващи и в частност на българския народ – защото ние ще го плащаме, не престъпниците от „Позитаник“.

Но не е само това – горепосочените бързат да довършат поразиите около „Южен поток“ - нали от Москва им заповядаха. Трябва им и верен комисар, нали са троянският кон на Русия в ЕС. Всички тези мизерии нямаше да се случат, ако преди година бяхме помислили, когато излязохме по улиците срещу ЕРП-тата и допуснахме Станишев и Местан да ни прекарат.

Къде беше ти, Станишев през февруарските протести миналата година? Тогава гражданите искаха реформи в изборните закони, къде спа тогава? Защо като падаш от власт се сещаш, а като идваш на власт с измама - ти дреме на шапката?

Бързаше припряно да влезеш в коалиция и с Дявола, само и само омразният ти ГЕРБ да не повтори мандата. Загуби изборите, въпреки всички сересета и черен пиар. Стана ясно, че или играеш по свирката на Местан, или няма власт за жадния ти за консумация на властови ресурси апарат. Хвана се на хорото, предложи нестандартно Пеевски за председател на ДАНС, с което напълни посред лято софийските улици така, както не са се пълнили от 1990-та насам.

Ти подмина хорското недоволство с обичайното пренебрежение, с аргумента, че 20-те хиляди ежедневно маршируващи по жълтите павета са платени, купени, продадени, организирани и неорганизирани. Хората знаеха, че комунист власт пуска само с кръв, но не се отказаха месеци наред. Впоследствие им писна, знаейки че има избори, на които ще изкажат ясно мнението си за правителството, заченато в грях от самия теб.

Когато ти прави митинги на „Орлов мост“ и се целуваше с Местан, той беше пределно ясен – вижда се, че можем да докараме рейсове и влакове наши хора, ще ги изпратим и под строй до урните. Ние нашето си го имаме – да видим колко е вашето. Ако имаме повече от половината мандати, ако гласовете на БСП и ДПС са повече от ГЕРБ и РБ, значи оценката за правителството на Орешарски е положителна, значи кабинетът остава.

ДПС направиха и невъзможното да постигнат това – обърнаха и земята. Извадиха с 50 хиляди гласа повече в територията на страната, в сравнение с вота преди година. Купиха поголовно циганските гласове, за да се стигне до там, че движението е първа сила в Бяла Слатина, където няма кьорав турчин.

Нека не се лъжем – не вярвам в близките 10 години Местан и Доган да помиришат някога толкова власт, колкото имаха в последната година. Вероятно готвят някаква схема за предсрочните избори, но от избирателя зависи дали тя ще се осъществи.

Повтарям – от избирателя – от волята на свободния избирател, защото според Конституцията вотът е право, а не задължение. Когато се е налагало, българинът е оборвал категорично мантрата за „овчия народ“. Налага се пак – а на Станишев му се налага да ходи за много, много дълго време пак в опозиция.

Не се сърди, Станишев, явно толкова си можеш.