Марш и дим да ви няма!

Не се съмнявайте, че тази прогноза на БългарияУтре отново ще бъде в десетката

„Днес е хубав ден за българската демокрация!“ Тази мисъл на тъмносиния Сашо Йорданов е приета да се използва в моменти на сарказъм и презрение към неукрепналите демократични институции на посттоталитарната държава. Защото тя бе изказана след първата победа на опозицията срещу комунистите в началото на Прехода, когато според лидерите на СДС те печелят с малко, но завинаги.
За съжаление точно депесарските схеми и номерата на ефендито от сараите доказаха на тогавашната власт, че когато се хващаш с ДПС трябва да имаш едно наум. И ако дойдеш с тях на власт печелиш с малко и за...малко.
Точно по същия начин стояха политическите реалности преди година когато по линията на Костинбродската измама отново загубилият тежко изборите Станишев морализаторстваше и раздаваше оценки като пръв победител. „Няма избори, които Станишев да не може да изгуби!“ – това е мнение не на ГЕРБ и Реформаторите, а на министъра в неговия кабинет преди години, на самия Румен Петков.
Същият имаше доблестта и честта при най-малките съмнения в управлението на повереното му ведомство да хвърли оставката. Честност и принципност непозната на Сергей, Мая, Кутев и придворния му антураж.
Марш, комуняги и дим да ви няма , каза народът. Ще го каже и на предсрочните избори, повтаряйки вота от 2009-та изпращайки в глух опозиционен коловоз БСП, ДПС и шайката им измамници излъгали над милион българи през май м.г.
Не се съмнявайте, че тази прогноза на БгУтре отново ще бъде в десетката, както и всичко написано тук в последните месеци.