За какво Станишев да става пъдар на обран бостан?

След хвърлената "бомба" от Местан стяга багажа за Брюксел

Управляващите търсят оправдание, за да изтеглят планирания заем от 3 милиарда лева. Всеки ден власт за тях е важен. В същото време се обслужва и интересът на лидера на столетницата Сергей Станишев, както и личните му амбиции, да бъде изпратен за еврокомисар в Брюксел.

Ако обаче кабинетът даде оставка, как Станишев ще постигне така мечтания пост?
Докато хората изнемогват, уморени от мизерия и политическата криза в страната, другарят Дмитриевич е изпаднал в тотална депресия. Той изобщо не е очаквал, че ДПС ще иска избори още наесен. Нещо повече - изпитва панически страх от медиите, разтревожен от тоталния провал на правителството.

На „Позитаник” червените водели разговори за това какво да измислят и как да реагират след тоталния погром. Най-тежкият удар дошъл от Местан, който бил категорично против Станишев да заеме премиерското кресло.  

След като в продължение на година хиляди българи искаха оставката на правителството и никой не ги чу, днес сме свидетели как партията се самоизяде. Именно заради лидера й. Остава да разберем дали и европейските социалисти ще поискат оставката му.