БСП освен електорат, губи и разсъдък!

Да убием Токмакчиев с камъни

Безизвестният депутат от "Коалиция за България" Атанас Зафиров се възмутил от актьора Тончо Токмакчиев и се заканил да поиска яснота дали политически ангажиран човек може да играе скечове по обществена телевизия като БНТ.

Повод за гнева му била актьорската игра на Токмакчиев, излъчена по Канал 1, в която сюжетът се въртеше около изминалите европейски избори, съобщава „Флагман”, цитиран от още няколко близки до управляващата коалиция медии.

„Още другата седмица ще изискам в Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси запис на предаването, информация за рейтинга му и условията по които се излъчва, както и тълкуване, може ли формално политически ангажиран човек да участва в политически скечове в обществена медия. Някой трябва да сложи край на тези гаври с идеите на стотици хиляди български граждани.Как може човек, пряко ангажиран с кампанията на ГЕРБ- Тончо Токмакчиев, да се гаври с БСП от ефира на т.нар.национална и обществена телевизия Канал 1”, заявил Зафиров в мрежата.

Нищо, че БСП загуби изборите. Нищо, че "чугунените глави" уж се осъзнаха и признаха грешките. Нищо, че щели да търсят виновниците за загубата.... Пожелавам им, най-сетне да ги намерят и да ги отстранят от ръководството.

Жалкото във всичко това е, че хем си посипаха главите с пепел, хем продължават със старите методи и старата пропаганда, но на нов глас.

По логиката на Зафиров, телевизиите трябва да излъчват само кадри и хвалебствия за "столетницата-майка".

С подобен статус-шедьовър въпросният депутат със сигурност щеше да блесне по времето на Вълко Червенков или Георги Димитров. Тогава на Токмакчиев не му мърдаше най-малко "Белене" или "Слънчев ден".

Ако имаше политически шериат, най-вероятно Тончо щеше да бъде убит с камъни.

Изключвам възможността настоящият министър-председател да е диктатор. На какво разчита Зафиров, обаче? На популярност? На по-висок пост? Или просто поема върху огромните си плещи вината за загубата на любимата си партия?

На червените все някой им е виновен за нещо. Те са идеални, грешки не правят. Ако ги сполети някоя беда или неуспех, винаги си намират или "предатели", или някой извън техния кръг, когото да порицаят публично пред електората си и да измият намърляния си имидж.

Но нищо ново под слънцето. Какъвто вождът, такива и индианците.

Тончо, очаквам в следващото предавене да те видя в ролята на Атанас Зафиров.