Доган ще затрие комунистите

Такъв купен и контролиран вот е непознат в новата ни история

Докато пиша тези редове може би нейде из Боянските сараи вървят поредните пазарлъци за реанимация на политическия труп Олигарски и неговият провален кабинет. Само че не разбирам приказките за изнудване от ДПС с цел повече министерства. Какво има да натискат, та и сега всички министерства са техни.
Дори и във ведомствата на уж експерти, с принадлежност към социалистите бъка от назначения на люде с имена далечни от изконните български фамилии.
Нищо лошо де, но с какво право ДПС спечелиха 350 хиляди гласа в България и взеха цялата власт? По стечението на чии обстоятелства Местан дерибейства вече година, а Цоневци и Моневци дрънчаха от сутрин до вечер, че натикали в ъгъла ГЕРБ и Борисов получили доверието на над 3 пъти повече избиратели.
Тези въпроси получиха своя отговор в неделната вечер. Видно е, че етническата партия хвърли всичките си ресурси и схеми само и само да закрепят някакси на власт матрьошката Орешарски. Такъв купен и контролиран вот е непознат в новата ни история. А лошото е че Местан вече не се свени да посяга върху българските светини – места натоварени с емоция и родова памет.
Например – Перущица! В градът разпилян след Априлското въстание, където 150 години турчин не можеш да видиш се оказа, че ДПС е втора политическа сила. Всичко това показва само едно – наглост, наглост и пак наглост.
Още когато ДПС за първи път заговориха, че евроизборите ще са лакмус за властта стана ясно какво целят. Но се престараха , а и бяха донякъде изиграни. От свободния български народ, който не понася измамниците от „Позитано“ 20 и техния провален лидер Станишев.
Не вярвам Движението да прояви държавническа мъдрост и зрялост – нищо че ни облъчват от сутрин до вечер кви велики политици били алколохоликът от Сараите и слугата му – дървеният философ от момчилградските села. Те толкова власт никога повече няма да видят – изиграха си картите прекрасно, яхнаха народа и показаха, че те ще карат влака – ако искат ще направят Пеевски еврокомисар – дреме им на шапката, нали вадят кинтите и печелят 20 процента.
Колкото и странно да звучи надеждата ми е в БСП – защото флиртът им с Доган вече струва толкова, че не ясно дали през 2017-та (когато би следвало да има редовни парламентарни избори) ще влязат в Народното събрание. Резултатът на АБВ и гласовете за социалните обещания на Бареков ясно показват, че вече има ясни кандидати за наследството на разпадащата се столетница. Която тръгва по пътя на СДС ако продължи да е проститутката на Доган.
Язък за хилядите дали живота си за тази партия преди десетилетия. Аз не споделям тяхната идеология, за мен тя е вредна и нехуманна. Но пък уважавам борбата за идеи, днес извратени до поръчките на Моника и постовете в Европа на Сергей.
Язък за баща му партизанин – вероятно се върти в гроба виждайки продажността и безгръбначието на фалиралия политик Станишев.
Нека продължат постарому, няма по сигурна гаранция за закриването на социалистическата партия от запазването на статуквото по червените върхове.