"Атака" заговори разумно

По избори върви мащабна търговия и всеки избор е заченат в грях

Без да иска и очевидно погрешка, “Атака” каза нещо разумно и важно. Каза, че отминалите европейски избори, на които самите националисти потънаха, трябва да бъдат касирани заради масовото купуване на гласове. Иначе казано – заради Бобов дол. Защо тази позиция е много важна? Дейците на аферата нагло говорят, че престъплението е допустимо /”купуването и продаването на гласове е...” - майтап, нали, за БСП не важи според тях/. Всички знаем, че на всички избори върви мащабна търговия. И всеки избор е заченат в грях, защото биват избрани и такива, които са извършили въпросното престъпление. Този тепигьозлък атакува и застрашава самите устои на демокрацията и нейната светая светих – правото на свободен избор.

Разбира се, далеч съм от мисълта, че Чуколов е тръгнал да атакува партьорите си в управлението, защото именно те /заедно с новия политик/ акумулират най-много и най-арогантни нарушения, при това установени и доказани. Впрочем, самите националисти също не са света вода по отношение на спазването на правилата, но пък именно въпросните партньори ги пазят. Да си спомним как членовете на ЦИК от квотите на ДПС и БСП лъвски браниха “Атака” по казуса с билбордовете. Вероятно е именно без да иска, погрешка и от сляпа ревност, че май се появява нов потенциален партньор, който да не би да замени златния пръст. Но все пак... Видим напредък в сравнение с изявлението на въпросните членове на ЦИК, в случая само от квотата на БСП, че в Бобов дол Ковачки бил натискал за Реформаторския блок – помните ли какво стана с този сюжет впрочем, някой от ЦИК посипа ли си главата?

Костинброд остана безнаказан. Какво тук следствие, Манолова, която знае източника и истината, казва, че няма да ги издаде. /Как така? Не я питаме за някакви нейни си лични работи, та бодро да се врътне и да не иска да говори./ Бобов дол обаче не бива да остава единствено нарицателно за байганьовски гьонсурат. В Бобов дол станахме свидетели на престъпление, и то трябва да бъде разследвано докрай.

Е, сега ясно ли е защо Чуколов говори така разумно само без да иска и погрешка?