Новите леви vs новите роби на труда. Или обратното

Сега рухналата БСП се чуди кого да обвини за краха си

Миньорите не са интелигенция – с тези думи Мария Пиргова a.k.a. на новата звезда Достена Лаверн майка й, пояснява защо в Бобовдол работодатели се отнасят към работници като към добитък; заплашват ги; изнудват ги и ги принуждават да гласуват за дадена партия. За БСП, както добре знаете. Тоест, тъпи са, вестник не четат и затова трябва големецът с парите да им каже как да си попълнят бюлетината. Иначе ще стоят гладни. Пълен социализъм! Беднотия е у нас, няма място за свобода и демокрация, убеждава г-жа Пиргова, a.k.a. топлата връзка между БСП и Ковачки. Мда, точно това са думите, които човек очаква да чуе от един политолог с леви възгледи… Нейсе, той и Станишев гледа как горят знамето на ЕС без да се намесва. И така научихме какво е мнението на социалистите у нас за работническата класа. Как беше – която няма какво друго да изгуби освен оковите си? Напротив, Карл, днешните ти български последователи уточняват – я, парии презрени, си стойте с окови и роби на труда, че ако почнете да мислите, не се знае какви идеи ще ви хрумнат.
Сега рухналата БСП се чуди кого да обвини за краха си – то ли АБВ, то ли някаква митична „Българска левица“, то ли липсата на интерес у електората й към всичко европейско. И отказват да се погледнат в огледалото и да видят, че безкрайната наглост и арогантност на ръководството им спрямо хората, които ги крепят на власт, всекидневно къса /по думите на корполентната Йотова/ живо месо от все по-тясното им ядро.
Та като заговорихме за простите хора... Изведнъж се оказва, че е много вероятно никому неизвестният момък от неизбираемото петнайсето място в листата на столетницата, да измести лидера Станишев от челото. Така е, като държите електоратът ви да е необразован, уж за да бъдело по-лесно да го манипулирате. Защото хорицата, грамотни, грамотни, ма колко чак пък да са грамотни, решили за всеки случай да драскат навсякъде, където видят да пише 15. Квадратче, кръгче – все тая. И така използвали в пълната й сила възможността за преференции, дето любимата им Мая толкова се бори да я затрие. И това ако стане, Достена няма да иде евродепутат. На това навремето му се викаше велика шаячна правда. Та така, уважаема Пиргова…