Лов на вещици или защо септември ще бъде май?

Президентът Първанов бе последният спартанец, застанал на амбразурата, да брани потъващия „Позитаник“

В контекста на избухналия скандал с опорните точки на БСП в енергетиката, кандидат-червените евродепутати направиха поредния неуспешен опит, по партизански, да заметат следите под килима с претоплянето на развалените отдавна манджи. Този ход на социалистите не бе изненaдващ, предвид неудобството им да коментират скандала с ЕРП-тата, поради поразителната прилика на опорните точки, спуснати от Иво Прокопиев и опорните точки на Мая Манолова. Някъде по средата стои кумецът на Прокопиев и бъдещ евродепутат от БСП – Петър Курумбашев. Който май се явява посредникът-топла връзка между кръга „Капитал“ и „Позитано“ 20.
Днес почти от всички изяви на социалистите в страната четем, че АБВ и ГЕРБ били една партия, че Първанов и Бойко в коалиция тръгнали срещу непоклатимия и неустоимия на времето и пространството – Станишев. Неслучайно споменах, че тази новина бе прочетена на много места – не е възможно да се цитира конкретен източник или социалист. По простата причина, че в последните седмици червената пропаганда ни залива от телевизори, вестници, бордове и къде ли не. БСП много се загрижили за бедните и в дълбоката си загриженост към тях, изръсиха една торба пари за предизборна реклама и черен пиар.
Чудно как обясняват на беловласите си симпатизанти, получили някоя и друга троха за Великден, милионите, които за пореден път ще бъдат отделени от червената хазна. Та социалистите биха по разходи даже и Бареков, който сам призна, че е инвестирал сериозни средства в най-големите телевизии – разбираемо – нова партия е, трябва да се доказва.
Но съдете ги по делата, а не по думите! Така и ще направим – особено, коментирайки фундаменталното прозрение на „позитанските“ идеолози, че ГЕРБ акуширали движението на президента Първанов само и само да бият БСП. А когато последните десет пъти Бойко тупаше Станишев като маче у дирек, кой попречи на БСП? Движение „ВГД“ или „ЕЖЗ“ или някоя друга абревиатура?
И как са една партия, при положение, че именно президентът Първанов бе последният спартанец, застанал на амбразурата, да брани потъващия „Позитаник“ след звучния шамар, отнесен на парламентарните избори през 2009-та?
Не, другари! АБВ май е единствената алтернатива на ГЕРБ вляво. Щом толкова сте се загрижили да ги слагате под общ знаменател, явно не ви е чист косъмът. И предусещате поредния шут в задника, който ще отнесете от Борисов. Всичко това единствено и само благодарение на Станишев и малоумниците от червения апарат. Които са истинските виновници за задаващия се изборен провал.
С изминалите скандали през седмицата, червените велможи се опитаха да покажат пак, че нищо старо не е забравено. Вдигнаха септемврийско въстание през май, впрегнаха всичките платени журналисти и тролове с опорните си точки. В битката се включиха и институти, даващи социология, без да имат кьорав социолог. Да се надяваме след седмица Негово величество избирателят да не е също толкова кьорав.