Срам нямате, червени идиоти!

В петък група лумпени си позволиха да палят знамето на Европейския съюз

Умишлено изчаках да погледна дали съботно-неделната публицистика ще каже две думи за малоумщината, проявена от шепа еничари в центъра на София. В петък група лумпени си позволиха да палят знамето на Европейския съюз пред паметника на съветския окупатор, размахал оръжие. Карбовски, Диков, Кеворк и тем подобни умират да се правят на морални стожери и големи журналисти, ама не обелиха нито дума, ама грам.
Подмина се мимоходом фактът, че пред очите на Станишев - президент на ПЕС, един от политическите лидери на Стария континент (колкото и да изглежда странно това на пръв поглед) бе извършен гнусен и нецивилизован акт, обругаващ и поругаващ цивилизационния избор, който направи българската държава и дори БСП с лидер Първанов преди 15 години. Иначе червените кхмери не пропускат да разкарват като панаирджийска мечка у нас поредния високоплатен чиновник от Брюксел, командирован и добре заплатен за да потупа по рамото така наречените евросоциалисти.
Само че нито са европейци, нито - социалисти. Няма как да са европейци тези които палят европейски знамена. По никакъв начин не мога да сложа знак за равенство между скланящите глава пред символа на най-човеконенавистния режим избил десетки милиони свои граждани от една страна. И от друга - Шулц, Тони Блеър, Калфин и всички останали съвременни представители на европейската социалдемокрация.
Днес на преден план отново изпъква историческата за България загуба от случилото се в лявото пространство през началото на Прехода. Тогава имаше два варианта - случилият се - БСП остава ръководена от старите ченгета и комунисти, нахлузила дрехите на европейското, тъмночервена и азиатска отвътре.
И вторият вариант - от който се страхуваха дъртите номенклатурчици - социалдемокрацията и лявото ветрило, което по европейски образец и модел да внесе качествено нов момент в тази политическа ниша.
Малко по-късно президентът Първанов инициира "Солунски процес", направи опит за нормализация, но не успя, заради съпротивата на старите другари. Днес вече е късно и колкото по-бързо ПЕС вземе мерки, толкова по-добре. Но май и те като родната Темида са с широко затворени очи!