Реквием за Тройната коалиция

През 2009-та народът даде своя глас за ГЕРБ и изрита проваления кабинет, воден от премиера Станишев и финансовия министър Орешарски. Въпреки хвалбите на социалистите за нечувано благоденствие през техния мандат, гражданите видяха нагледно кой и как разпределя порциите в държавното финансиране. Държавната адмиистрация бе раздирана от скандали с мирис на корупция и незаконно присвояване на държавна пара, а Европа спря всички фондове.

По същото време Станишев вдигна предизборно пенсиите, завещавайки сметката на следващия премиер. Самозваният експерт Орешарски пък не видя световната икономическа криза, успокоявайки ни, че пожарът е далеч, а ние сме били едва ли не някакъв си рай на Балканите, остров на благоденствието, непознат по тези географски ширини.

Червени лъжи безкрай, които получиха своето отражения в най-ниския резултат на БСП от падането на Живков до наши дни.

Измамата „Костинброд“ и задкулисната сделка за държавен преврат допусна връщането на стария модел: Станишев, ДПС, кражби и дим да ги няма. Този път опитаха да играят и по-нагло – назначиха Пеевски за шеф на ДАНС, като преди това избиха зъбите на МВР.

Целенасочена и добре подготвена акция, в която не бе преценена реакцията на улицата – именно омразната им улица, от която толкова се страхуват разтурвайки седенки и тайни сбирки по сараи и хотели.

Странно защо сега гражданите мълчат за оглушителния скандал, в сравнение с който обществените поръчки от Батко за Братко са невинна игра за второкласници в задължителната занималня. Шефката на премиерския кабинет, дясната ръка на Орешарски – Мария Дивизиева, вече официално е клиент на Темида, след като прокурорите повдигнаха обвинение за действията й по времето когато участваше в правителството на Станишев.

С кадри на Тройната коалиция, по усъвършенстваните методи на Тройната коалиция – така работи турскочервената коалиция на Станишев и Местан. Ескпертно правителство, управление на гражданите, прозрачност, дрън, дрън, ярина. Старите похвати, старите далавери, че даже и със същите лица.

Наглост безкрай за малоумната рая, която е длъжна да ги избира. А че ни имат за безмозъчна паплач те доказват ежедневено, само че идва „Видовден“.