Агония в червено

Александър Томов – Лупи не спира да изумява изстрадалия запалянко на червения отбор с нахалството и безочието си

Въпреки четирите победи срещу Вечния враг за огромно съжаление на армейските фенове отборът им съвсем не се намира в това състояние, което подхожда на гранд от величината на ЦСКА. И причината е повече от ясна – рибата се вмирисва откъм главата, в случая главата е фамозният Сашо Апашо.
Съденият за присвояване на 15 милиона от „Кремиковци“ Александър Томов – Лупи не спира да изумява изстрадалия запалянко на червения отбор с  нахалството и безочието си. Пусна акции в свободна продажба с измамата, че давал отбора на феновете – да де ама и децата разбраха, че Лупи е конструирал перфектната пирамида, според която едни хора дават едни пари на бившия политик и клиент на Комисията за конфискация на незаконно придобито имущество. А после той и неговата „Лира“ пак ще са мажоритарни собственици на ЦСКА.
За негово съжаление, обаче, малко са шараните, които се вързаха на Чичо Томовата схема. Към днешна дата едва 15% от нужните за успешна емисия акция са изкупени, а до края на кампанията остават по-малко от десет дни. Сиреч за да мине номерът трябва отнякъде в ЦСКА да се изсипят три милиона и половина. Наглед невъзможно упражнение предвид колебливите игри на тима, който по всичко личи, че няма да спечели медали от първенството, класирайки се за евротурнирите единствено поради факта, че Ботев Пловдив ще вземе квота от турнира за националната купа.
Тези дни фалиралият политик прокара в медиите поредната лъжа – тях Лупи ги вади като зайчета от ръкава си. А именно – крупен бизнесмен изливал огромна сума в ЦСКА. Той че е крупен, крупен е, че е бизнесмен – да, но истината спира дотук. Първо: продажбата на акциите на въпросния Галин Михайлов от „Трейс“ щяла да бъде отразена от Централния депозитар след празниците – следователно покупката няма общо с пуснатите на публично предлагане акции с емисионна стойност от 3 лева.
Значи, подобно на случая с Манджуков, Лупи е продал на бизнесмените от своите акции, които със сигурност не струват по 3 лева бройката. Тоест не само емисията на ЦСКА не е стимулирана с голяма покупка, ами и това са акциите на Томов, срещу които Манджуков и Михайлов са дали вече някой и друг лев за да бъде спасен лицензът чрез покриване на старите задължения. И това се представя на широката публика като огромна инвестиция, която тепърва ще влезе в ЦСКА.
Очевидно целта е да бъде укротена съблекалнята преди ключовите двубои с Лудогорец и Литекс. Защото едва ли на героите от мачовете с Левски им е особено приятна липсата на заплати през последните три месеца в добавка с поредните неизпълнени обещания на Сашо Апашо – четирицифрените премии за успехите над Вечния враг.
Ситуацията в ЦСКА е драматична и няма да се успокои докато феновете не напомнят на Томов обещанието му да се махне след края на сезона. Дано поне това изпълни. В противен случай ги чака доста по-тежка участ от тази която застрашаваше отбора през миналото лято.