Кокаинови свине

Навръх страстната седмица заченатият в грях 42-ри парламент реши да изслуша вицепремиера Йовчев по повод политическата атака срещу общински съветник от ГЕРБ в София. Странно защо решиха, че това е най-важната тема за обществото на фона на сринатата икономика и рязко намалелите чуждестранни инвестиции, но ние си ги знаем.

Те могат да направят 53 анкетни комисии за полетите, футболните мачове и посещенията при зъболекар на бившия премиер, но за Лясковец и загиналия спецполицай – не. Забележете какви са приоритетите пред турскочервената коалиция – омаскаряване, дискредитиране, тази власт с кръв са я дали, с кръв ще я дадат. А кръвта бе пролята – за огромно съжаление. Загиналият командос Емил Шарков изгоря за да свети, той даде живота си, неговите деца останаха без баща за да могат лясковските бащи да имат деца.

Но за властта е по-важно да бълва опорни точки от утрин до вечер през сервилните медии, трупът на Шарков вече изстина, дай да вадим номерата от ръкава, защото без черен пиар няма да вземем и половината от това, давано ни щедро от социолозите, полегнали на диванчето до Моника и Европеевски.

Щели да разследват ГЕРБ за нерегламентирани контакти с Брендо и кокаиновите крале? Ами кой хвана Брендо бе? Кой проведе най-мащабната операция срещу организираната престъпност за последните 25 години? Да, Цветанов имаше огромни пробойни в публичното си говорене, не винаги бе точен в изказа си, но свърши огромна работа в структурите за сигурност. И не загиваха барети под огъня на селския луд.

Сега свинете в парламента вменяват вина, за което ако съм на бившите управляващи бих ги гонил до дупка. Но с методите на правовата държава, не на техния терен. Те действат, така както действаха преди 89 години – тогава взривяваха, убиваха, осакатяваха.

Атентатът в църквата Света Неделя направи опит с един удар да сътвори това, за което на османските поробители са им нужни няколко десетилетия – изтребване до крак на елита и интелигенцията. Пък после на власт ще дойдат загрижените за народа червени сатрапи.

Те не само ще дойдат, те дойдоха заради характерната черта на разумните политици, особено в дясно, да се делят и роят. А комунистите прекрасно работят по стария римски лаф – „разделяй и владей.“