Още една конспиративна теория

Евгения Банева се ожали по телевизията, че публиката несправедливо я смятала за луксозно живееща, докато тя скромно от къщи на работа; от работа вкъщи. Снимките й по списанията със скъпи дрехи били за стари фотосесии. Това там дето на сватбата си менкаха с кумовете някакви яхти и Джо Кокър им пя на ухо, очевидно няма нищо общо. И какво толкова, че не плаща на работниците си – те работниците по цял свят само знаят да се мусят. Иначе госпожата отива в Брюксел, за да работи за повишаване благосъстоянието на останалата част от народа. И цялото това безумие предизвиква искрен смях и радост у цинично настроената аудитория, но не и възмущение и погнуса. Не, Евгения Банева няма да изкара хората на протестен вот. Евгения Банева не е аналог на „Аз разпределям порциите на властта“…

След всички теории по въпроса защо им е на ДПС да пращат Пеевски в Брюксел, вашият покорен слуга се наема да предложи още една. Почетният председател на ДПС, вече съдебно освидетелстван като депресиран, очевидно не може да обикаля страната и да говори скандални неща пред камера току преди изборите. Людовик Местан е досаден и натруфен, но едва ли е в състояние да изрече нещо, което да влуди населението толкова, колкото Доган. И при това положение защо на сцената да не излезе Делянчо Мамин, който просто гарантирано предизвиква потрес, ужас, всеобщо възмущение и инстинктивен опит да се правиш на румънец пред чужденците, за да не те асоциират с масивната му фигура и неотразимо излъчване.

До ден днешен никой не е оспорил факта, че лекцията на Доган в село Кочан нанесе през 2009 г. кървав удар върху коалиционните му партньори и че БСП още ближе рани, макар на повърхността да се прави, че няма нищо и даже да организира общи митинги с ДПС в името на властта. А ако валящите номинации за Пеевски са просто поредният предизборен скандал, който движението подарява на… На кого?

Абе, да се повторим за затвърждаване: да забранят кафето до изборите и това е.