Станишев в атака или пак в батака?

Кампанията за евроизборите едва започна, а управляващите стартираха черната батерея, вещо ръководена от пустите му опорни точки. Този път нечистотиите струят от всеки ъгъл на Родината, там гдето е стъпил кракът на Станишев в опита му да впрегне разредените редици на „червената армия“. Не че има кой знае каква полза де, поне според социолозите те ще изгубят за н-ти пореден път от ГЕРБ. Но да се върнем към армията, изградена от хилядите избиратели, все още верни на тяхната си Идея.

Те силно приличат на разбити авари по две основни причини: ДПС и Първанов. За втората е ясно: най-силният председател на БСП след 1989г. каза баста на задкулисието и непрекъснатите компромиси и лъжи, излъчвани от „Позитано 20“. Президентът, спечелил два пъти мажоритарно доверието на над 2 милиона българи, хвърли ръкавица към Сергей, канейки го на достойна и честна битка. За съжаление президентът на ПЕС предпочете да се скрие зад медиите и широкия гръб на Пеевски. Разбира се там наднича чадърът, спуснат от вездесъщата Моника.

Страхливостта не е извинение, но в българската политика тя често е мерна единица за адекватност и приспособимост – за съжаление още от времената на Хитър Петър и Андрешко сме свикнали да издигаме в норма завистта, злобата и лицемерието. Който плаща е „ахмак“, който е честен – „луд“.

Но да се върнем към кризата в БСП, която е основно провокирана от политиката на етническата партия ДПС по места. Там където цари отвратителен кадрил и метла, масово се уволняват кадърни професионалисти, а местата им са заети от лоялни и неграмотни представители на Движението.

Прав е лидерът на ГЕРБ, че ДПС е изнасилена от БСП – основно на централно ниво, но последиците се усещат най-вече в смесените райони. Там където редовите социалисти водят битка с турската партия през целия Преход. И днес лидерите в София се разбраха с Доган и пак ги излъгаха. Излъгаха онези, които спечелиха немалко гласове, благодарение на което днес Серж и Олигарски дерибействат, разчитайки че народната памет е къса, никой не помни казаното в кампанията само преди година.

В началото на тази седмица простотиите са подобни – не сме виновни за Лясковец, Борисов дължал обяснение за Чакъра. Да, обаче докато Бойко ръководеше спецотряда убити полицаи нямаше. Има сега когато баретите слушат заповеди от онзи дето пазел мутри.

От днес започваме поредица по изказванията на Станишев. Каква по-благодатна тема в днешните времена на тотален медиен диктат и цензура. Само че няма да им излезе сметката – с или без цензура!