Гласуване с отвращение…

„Синьо единство“ гръмко се отцепи и сега се състои от двама души

Иван Костов тия дни посъветва Реформаторския блок да не хвърля мостове към ГЕРБ, защото се излага. В същото време сподели, че няма да гласува за Кунева, с което де факто посъветва Реформаторския блок да не хвърля мостове към Реформаторския блок.

Изобщо от сектора на самоопределящите се като дясно мислещи непрекъснато се чуват съвети, възмущения и коментари какво прави в РБ този или онзи и какво му е моралното право да пребивава там – то Трайчо Трайков, то Корман Исмаилов, то Мартин Димитров. Поради таз възвишена гнусливост „Синьо единство“ гръмко се отцепи и сега се състои от двама души. Всъщност, отцепи се, за да може и Надежда Неински да води листа ама нейсе. Зелените се отцепиха по-отдавна, та сега човек на Бареков им внася законопроектите в НС. А на предишните избори Атанас Чобанов, който тази година ще води листата на Зелените, беше в листата на сините.
Напоследък пред различни индивиди и цели граждански колективи започва да се натрапва изводът, че изглежда десният избирател у нас е най-злоядият, капризен и инатлив избирател в света. Отношението към всеки понаправил впечатление „десен лидер“ веднага среща принципната реакция: „Не го ли знам аз тоя, през 1996 г. май месец си спомням какви ги разправяше“. Страх ме е да предложа да се обединим около разбирането, че единствените морални десни с истински десен морал и морален поглед към дясното са Радан Кънев и Светослав Малинов, но веднага ще се появи някой да си припомни някое сенчесто петно, което тутакси да ги дисквалифицира.
И така десният избирател в цялата си великолепна инатливост седи пред различните блюда, които политическите субекти се гънат да му поднасят и упорито стиска уста. Стои той гордо, умира от глад в очакване на най-вкусната на света веганска пържола в украсена по фън-шуй чиния. Защото няма да направи компромис… и така до края на света. После защо Бареков, защо това, защо онова…