Честити да са ни Третата Кримска война и депутатът Малинов!

Честито, славяни! Крим беше пръв, ние да си знаем, че сме следващите за анексиране. Rejoice! В нормална ситуация подобно изявление по националната телевизия на действащ депутат от управляваща партия щеше да произведе шок, но явно напоследък пеленгаторите ни за скандално словоблудство са бая закърнели. Издателят на в. „Дума“ Малинов, той и отявлен русофил, очевидно не осъзнава, че снощи в предаването „Референдум“ на БНТ стъпи на територията на националното предателство. Вероятно глупостта има нещо общо с това, но истината е, че подобна изцепка беше напълно предвидима, а също така, и че тепърва ще се повтаря и потретя.

Да преговорим: първо очаквахме, че като влезем в ЕС ще ни залеят с фондове. Второ, очаквахме, че ще можем да крадем безнаказано. Оказа се, че гадният Брюксел не раздава безплатни обеди и че се е научил да внимава с конекрадците. Изправени пред тази възмутителна реалност, какво можем да направим, освен да открием, че всички в Европа са педофили, изнасилвачи и прочее трансексуалисти; да започнем да ги псуваме на еврогейове и да обърнем обратно поглед към необятните простори на българо-съветската дружба. А с нея вървят и други благинки, все близки до Андрешковската душевност. Например мързелът – колко хубави бяха времената, когато се правехме, че работим, но ходехме на море! Или мърлявщината – защо да се хабим да произвеждаме нещо качествено, когато великият руски народ се е научил да не придиря много-много. Или непреходната вяра в магическите сили на врачки, магове и пророчици – защо да ходим на лекар, като можем да се обадим по телефона в някое телевизионно предаване; да си издиктуваме в ефир личните данни и мрачната леля в студиото да ни предрече в какво състояние ни е левият бъбрек. Да се върнем към предсказанията на баба Ванга и Дънов, които са видели в бъдещето анексирането на Крим и са благословили Путин преди да се е родил. Да се върнем към хомофобията и расизма! И да обвием всичко това в мита за обединяващото ни всесилно православие.
Истината е, че депутатът Малинов изрази снощи въжделенията на някои свои реални избиратели като пожела Балканите да са следващите след Крим.

Истината е, че тъкмо поради тази причина никой негов съпартиец няма да се похаби да му прави забележки, нито даже председателят на ПЕС. Истината е, че скандализираните от снощи противници на Евразия ще поплюват във фейсбук и ще забравят. Истината е, че следващото предсказание на баба Ванга сигурно вече е съчинено и пак ще е в стила „Путин спасява света от гейове“. И така докато на въпросния Брюксел му писне; изключат ни от ЕС и си се кротнем на печката щастливи, мърляви, мързеливи и нахранени с пророчества.