Хрантутниците на БСП

БСП развърза широко кесията си, за да плати на футболните агитки

Бая пари за подривна дейност потроши БСП през отиващата си 2013 година. Първо изцица от бюджета някакви си 15-тина милиона за референдум, от който никой нищо не разбра. Най-вече самата БСП, която и досега не може да каже спечелила ли е референдума или го е загубила.

После плати на внедрените в ерепетата саботьори да надуят януарските сметки за тока, така че населението да се вдигне на бунт.

Когато бунтът стана уличен, БСП развърза широко кесията си, за да плати на футболните агитки (пачките обединиха ултрасите на "Левски" и ЦСКА в един отбор) и камъните и коктейлите "Молотов" полетяха срещу "полицаите на Цветанов"! Така само за два дни кръв Станишев и Доган получиха оставаката на Борисов на тепсия. Двамцата не бяха и мечтали за толкова лесна развръзка. Оставка за Гинес!
Добри парички опапа и друг хрантутник на БСП - "онзи" от "безцензурната" телевизия, който вдигна на крак и под тревога прокуратурата и уж прецаканите партии с някакви фалшиви бюлетини, уплаши населението, а най-вече колебаещите се дали въобще да гласуват, в резултат на което ГЕРБ загуби поне 10% от реалния си резултат! Така здравият кадър на Столетницата Мая Манолова изпълни партийното си поръчение и взриви изборите на 12 май. Дали е взела хонорар, само тя, и Станишев, разбира се, знаят, но правилото в БСП винаги е било, че партията си е партия, но сиренето е с пари. Майчето само потвърди партийните традиции с взривовете! А те идват доста отдалече - от 1925 година, когато терористи взривиха храма "Света Неделя"! Барабар с навалицата в него!
Днес партията на Благоев, Кирков, Димитров и Живков хрантути до преяждане и придворните си социолози. Без значение дали става дума за виртуозните манипулатори, сиамските близнаци Кънчо Стойчев и Андрей Райчев с тяхната "Галъп"; за блюдолизеца с червените бузки от "Медиана" Кольо Колев; или за пламенния партиен кадър Васил Тончев, който няма търпение да разпердушинва рейтингите на политическите опоненти на БСП!
Яка конкуренция на социолозите (откъм паричните траншове) напоследък прави и пиар-агенцията на съпругата Моника, която покрай другите преференции, като вътрешен човек, получава и специалните поръчки, наречени черен пиар. Има и други творчески колективи, но тяхните банкови сметки бледнеят пред съпружеската!
На страж и на пост са и десетината ченгета бивши главни секретари, министри и зам.-министри на МВР. Когато партията го изисква, те са като лавина - накацват телевизиите като лешояди и кълват врага право в очите. Уж професионално, нали са специалисти! И за подслушваниета, и за атентата в Бургас, и за какво ли още не. Включително и за предпарламентарните заграждения и за прийомите при така нареченото опазване на обществения ред!
Напоследък понамаляха траншовете на БСП към иначе извънредно полезните т. нар. контрапротестиращи. Цяло лято шадърванните хрантутници под прозорците на президента удържаха равновесието на жълтите павета, събираха милионни списъци по всевъзможни поръчани им от "Позитано" 20 теми, а - ако партията реши - имат готовност да излъчат и кандидат за самозапалване в знак на протест срещу офшоркаджията Плевнелиев. Сега поизлязоха от актуалност заради коледно-новогодишните празници, но готовността им е непоколебима! Само другарите да кажат!
Упорито за партията-майка работят и активистите от младежкото БСП. Те все така шарят денонощно из интернет сайтовете и изданията с едничката бойна задача да рушат всякакво партийно предпочитание, различно от бесепарското. И успяват, както напоследък успяват и т. нар. "тролове", чиято пък задача е да слагат минусчета и плюсчета - според оцветняването - на коментарите в Мрежата. "Рапорт даден рапорт приет!", козируват те, бързайки към партийната каса!
Услугите си както винаги е готова да предложи и съдебната система - за прокуратурата и Конституционния съд нищо конкретно, че както се казва, у тях е и ножът, и хлябът. Като нищо ще отговорят с някое изненадващо досъдебно и т.н. производство!
Обикнат и традиционно прилаган стогодишен прийом на БСП е да ползва централната и местната администрация като ударна сила; агентура, винаги готова и вярна на партията. Дори когато не са на власт - а това на БСП не й се е случвало често от 1944 година насам - партията кърмилница може да разчита на тихите си бойци по министерства, общини и кметства. Добре замаскирани, червените чиновници крадат като за последно, когато са на власт, и саботират като за световно, когато не са на власт. Я да каже Румен Петков например колко червени бомби със закъснител бе заложил на приеника си демократа Зеленогорски в община Плевен, когато си тръгна след три мандата като червен кмет. Друг въпрос е, че самият Зеленогорски се оказа демократ, колкото папата, да речем, левскар!
Нещо като студен резерв са и червените общинари, и червените чиновници в министерствата и общините, и платените от "Позитано" 20 политолози и социолози, и бившите ченгета, и бившите главни секретари-прикрити партийци, уж деполитизирани, и контрапротестиращите на хонорар, и фалшивите граждански движения при Орешарски... И т.н. Безкраен е стогодишният антураж! Все подставени лица, които само чакат да чуят партийната тръба, за да надграчат Мая Манолова дори! Бият я по точки, милата Вела Пеева на прехода! Само да им свирнат от "Позитано" и те масово тръгват в атака. Ако не срещу основния враг на държавата Борисов, то със сигурност ще е срещу другия й смъртен враг Цветанов! Или срещу ГЕРБ като цяло!
Ако не са Ранобудните студенти, които били платени и подкокоросани от ГЕРБ и Реформаторите и с окупацията си пречели на ученолюбивите ортодоксалните кандидат-висшисти да поглъщат знанията, то ще са протестиращите от жълтите павета, които за почти 200 дни "разходки" в центъра на София не били формулирали исканията си. "Оставка, та оставка! А кой ще дойде после", питат риторично платените от "Позитано". И сами си отговарят: "Борисов!", тържествуват те, без да правят сметка, че не те, а избирателят ще отговори на този въпрос! Комунягите му, с комуняги! Бивши! Ама не съвсем!
Сума ти пари потроши Стогодишницата. Същественото тук е, че тази партия Вечната Амбър - харчи не своите си пари, а парите на данъкоплатеца. Колкото и банално да звучи това! Краде старицата от всички ни! Най-безогледно, най-брутално, и жестоко! Стогодишен навик! За да си купува власт! Краде от нас, за да ни бие нас! Останалите!