месидор 2014 г., годишнина от протестите

"интелигентният, по-добрият, антропологично чистият" електорат, броящ се на пръсти в софия, и доказал в последните 13-14 години малоумието си, би искал протеста да бъде оглавен от реформаторския блок. новината е, че той не съществува, а българия все още я има. 
да се подкрепя духът на иван костов, е като да подкрепяш на избори сянката на бащата на хамлет. нека да дадат гласа си където искат когато му дойде времето. въпросът ми към протестиращия елит е как смята да елиминира възможността дпс да управлява, когато живеем в държава, която делим с един милион българо-турци. другият ми въпрос е когато по-голямата част от българите дадат гласа си отново за герб, какво смята протестиращият елит да направи. нови протести са отговор, но този елит трябва отсега пределно ясно да разбере, че много хора (неплатени от герб), които в момента подкрепят протестите, ще спрат да ги подкрепят. и ако сега протестиращите не са много, или ще се почувстват доста по-самотни, или ще трябва да се "коалират" с протестиращите на бсп.

такъв е сценарият. реформаторският блок е един тъжен, малък булшит на който не може да се разчита за абсолютно нищо. партиите в които се припознават повечето български граждани отново ще излъчат правителство, и отново ще има протести, отделен въпрос е дали тези протести ще имат тягата на тези, и дали ще бъдат така подкрепени отвън както сегашните. напълно ясно е кои чужди държави подкрепят големите партии. аз имам слабост към една държава, и до тогава, до когато тя оттегли избора си от сегашния си кандидат, аз ще подкрепям този, когото тя подкрепя, особено след преврата от февруари. алтернативата съм я живяла прекалено дълго, а илюзията, че нещата могат да се случат самостоятелно, оставям на романтичните души. с това заявявам съвсем ясно, че на този етап в името на стабилността тук, няма да гласувам за реформаторския блок, и всякакви мероприятия свързани с него оставям на хамлетовият електорат роден от призрака-татко. независимо кога ще са изборите. сега, напролет или през месидор, за годишнината на протестите;)