путка - умерен български интелектуалец

Общество

13-09-2013, 11:24

Автор:

Милена Фучеджиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

соросоиди срещу сталиноиди, османоиди и путиноиди

друго такааа:)
чудесно е, че протестният сезон започна. 
не ме интересува кой какво ще каже или мисли за мен, но часът на този протест лишава протеста от мен. плюс това съм направила две неща, които почти никой друг не е направил - прескочих огражденията на парламента, а малко след това напуснах работата си заради николай бареков.
забавно е, че нито един журналист не ми се обади да ме интервюира на тази тема. звънят ми за какви ли не глупости, но никой не посмя да попита защо съм напуснала сериала върху който работех. изглежда "журналистите" се страхуват накъде ще завее вятъра, дали властта ще остане на власт, или всички работят за делян пеевски?! оказах се в неочакваната и за мен самата позиция на някакъв вид дисидент. чудесно, това ми дава още по-голяма свобода.
оставка.
аха, ще викам оставка от лаптопа ми, и няма да си мръдна задника, защото хората си получават заплатите и си налягат парцалите, правят се на бунтовници във фейсбук, пишат бунтовни поеми, а само преди половин година ме убеждаваха, че станишев е много по-добър вариант от бойко борисов, защото бил интелигентен. тези кротки интелектуалци гласуваха за меглена кунева, защото била интелигентна, а може и да са гласували тайно за бсп - кой знае какво става зад завеските, нали станишев е свръх-интелигентен, и изобщо са едни умерени интелигентни хора - путки, на народен език, езикът, който разбира електората. 
пишете поеми, крещете и свиркайте, аз ще протестирам вече по-удобно, от къщи, защото трябва да мисля за хляба си, и нито имам време за разходки, нито енергия за раздаване. каквото направих, направих, не съм чула за друг глупак като мен. сигурно така изглеждам в очите на българското "интелигентно" мнозинство. 
оставка:)
най-големият проблем не е, че правителството може и да не подаде оставка, а това, че няма как да бъде поискана оставка на путките в българия.
и да знаете, влизам и излизам периодично от фейсбук, не мислете, че съм ви блокирала когато изчезна. нямам нерви да чета постинги на масово изтрещяли хора. като човек на изкуството трябва да съсредоточа трещенето си в най-продуктивната си посока - писането. 
така че, приятни и успешни протести, аз протестирам с думи, от лаптопа си. четете ме, защото не гласувах за кунева, нито пък обяснявах, че станишев е интелигентното, възпитано, и европейско по-малко зло. имам дори мейли в които ми пишат, че ще напуснат българия ако атака управлява. е, атака управлява, но не забелязвам напуснали. сега висете по площадите, а аз трябва да се ориентирам как точно да си изкарвам хляба.
и shanah tovah на еврейските ми приятели:)