Измамното спокойствие на ЧЕЗ

Доказан саботаж при високите сметки за ток

Къде са водачите на протестите? Или истината за тяхното поведение лъсна. Използваха хората и сега се борят да минат заветния 1%, за да имат достъп до държавната ясла.

Не чух и дума за днешното открито заседание на ДЕКВР, на което ще се дебатират аргументите за отнемане на лицензията на ЧЕЗ. Или някой реши, че нарушения няма!

Да караме поред

2011 г. на ЧЕЗ Разпределение България АД са съставени 22 акта за нарушения по лиценза, от които 20 са отменени от съда за процесуални нарушения - каквото и да означава това.

На 14.02.2013 год. поискахме да се запознаем с констатираните нарушения и с мотивите на съда, но мълчанието продължава и до днес... Информацията до която се добрахме свидетелства за нерегламентирани отношения между свързани лица. Не е извършен контрол върху цената на услугите, които калкулира ЧЕЗ България ЕАД, извършени от ЧЕЗ Разпределение АД.

Справедливите протести на българите, на които детската мечта не е да се намърдат в кандидатдепутатски листи, доказаха че чашата на търпението преля. Че нещо не е наред, че ръководствата на компаниите смятат, че в България всичко е позволено, било то и незаконно.

Причините за високите сметки са две. Въпреки че на фактурите е записан точен период на отчитане се оказва, че това са прогнозни показания на по ниски стойности, които изравнени в края на годината ни удрят като парен чук точно след Нова година. Когато хората са охарчени заради празниците. Тази практика се прилага години наред, но тази година на българите им дойде до гуша.

Другата причина е инкасаторската мафия. На всички ни е ясно, че инкасатори се договарят с абонати и срещу определена сума коригират показанията на електромера за сметка на някой съсед.

Кой носи вина за инкасаторската мафия?

Отворете едно произволно табло и ще се убедите, че някой ни е отнел правото да имаме визуален достъп какво се случва с уреда по показанията, на който плащаме сметките си. Виждаш показанията си и до там... Метални ламели пречат да видим критичните точки, където се случват измамите. За сметка на това плащаме с 5% повече за технологични загуби въпреки европейските директиви.

Как и кога става замерването на електромерите? Знаят си само от ЧЕЗ! Колко са назначените инкасатори?Знаят си само от ЧЕЗ! На какво основание плащаме високи такси за възстановяване на електроподаването, особено когато си пропуснал да платиш 0.80 лв? Знаят си само от ЧЕЗ!

Надяваме се днес, 16 април, ЧЕЗ да получат урок, за да могат и нашите пенсионери да имат самочувствието на чешките. Поне дотолкова, че някой от някъде си не злоупотребява с търпението им.

Дано днес комисията разгледа и факта, че налаганите до сега глоби сме плащали ние потребителите в графата технологични разходи.

Оставаме с надеждата,че г-жа Харитонова няма да се уплаши и ще удари по масата, особено след като вече главният прокурор се е заел лично да разгледа нарушенията на ЕРП-тата.