Хастара отнесъл "Пежо"-то на родното ФБР

Крими

12-04-2013, 11:00

Снимка:

МВР

Автор:

Мая Костадинова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Джип и три коли в ПТП прегръдка край НДК

И шефът на ДАНС във верижното меле край НДК

Ако срещнете легендарния автоджамбазин, МВР призовава да се обадите на познатите ви телефони

Лош късмет преследва столичната полиция. Автокрадецът Асен Колев-Хастара пак им се изплъзна.

Признатият за цар сред автоджамбазите близо година успява да се скрие от униформените. Оказа се, че четвъртък обаче не е ден за кражби.

Разследващите знаят, че крадецът на луксозни автомобили има група от над 20 изпечени автоджамбази, които работят за него. Именно бандата на Хастара е заподозряна в кражбата на белия джип "Ланд Ровър", който вчера се вряза в Пежо-то на шефа на ДАНС.

Катастрофата, която подлуди софиянци и предизвика няколко часови задръствания под моста на влюбените, стана рано сутринта. До 10 часа обаче движението в района беше почти невъзможно.

Вероятно минути след кражбата, белият джип, заедно с ескортиращия автомобил избрали да избягат от местопрестъплението през пъпа на София. Какво точно се е случило, за да ударят отзад колата на шефа на контраразузнаването Константин Казаков все още се пази като следствена тайна.

Дознанието проверява дали проблем с автомобила не е причинил сблъсъка, или нервите на крадеца не са издържали. Свидетелите обаче са категорични, че шофьорът–джамбазин, причинил катастрофата, спокойно напуснал автомобила и се качил в този зад него.

При всяка подобна кражба - ескортираща кола пътува редом с крадената, за да отвлича вниманието на полицията при инцидент или да се намесва при подобни ситуации.

Отпечатъците и следите, оставени в краденото возиило, вече са събрани и дирите отново водят към Хастара и неговата група.

29-годишният бандит със звучното наименование вбесява униформените от 6 години. Бандата му задига коли от марките "Мерцедес", "Ауди", джипове "Порше Кайен" и БМВ.

Той бе арестуван веднага след уволнението на Алексей Петров от ДАНС, но съдът го пусна под гаранция.

През май миналата година опитният и станал вече легендарен автоджамбазин опита да прегази полицаи, които работели по случай на задигната от него кола в София.

Тогава Колев успя да избяга и го обявиха за издирване.

Автокрадецът е популярен и с щедростта си. През 2009 година плащаше на полицаи по 800 лева заплата всеки месец, за да го пазят, докато краде колите. Задържаха го обаче минути след като задигна джип БМВ на финансовото министерство.

Оказа се, че тогава за него работел офицер от служба "Военна информация".

Въпреки периодичните полицейски акции, при които хора на Колев биват задържани, самият той остава неуловим.

Може би този път и служителите на ДАНС ще се включат в неговото издирване, след като неволна жертва на Хастара стана самият шеф на родното ФБР.

Ако го срещнете, МВР призовава да се обадите на познатите ви телефони.