Подигравките заради "атентата"

Общество

24-01-2013, 13:00

Снимка:

Facebook

Автор:

Мая Костадинова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кадър по кадър – Доган и нападателят

"Покушението" срещу Доган - забава, смях и абсурд

Клипчетата с Доган и Октай – хит в нета

Толкова се изписа за нападението над Ахмед Доган, че не мисля да го повтарям. Няма да се изказвам и за това постановка ли беше атаката или изблик на неимоверно желание на един шампион по бокс да стане още по-известен.

Странна обаче ми стана реакцията на тези, които с голяма доза съжаление размахваха пръст и едва ли не се караха на нападателя, че не е успял да разстреля Доган. Същите тези хора започнаха кампания в подкрепа на нападението му.

Грозни и много опасни сцени, които освен да застрашат етническия мир у нас, няма да доведат до нищо друго.

Безспорно обаче момчето беше линчувано пред очите на цяла България и никой от участниците в боя до този момент не е излязъл с лицето си, за обясни защо го е направил.

Не е нужно да се извиняват, нужно е да се легитимират, а не да дават кратки телефонни изявления, в които обясняват, че помислили Доган за мъртъв и затова раздавали шутове и крошета в главата и в тялото на Октай от Бургас. Знаете ли обаче, че именно Октай и неговите действия ни направиха популярни в цял свят.
Най-известният блогър в света, сензацията Рей Уилям Джонсън, включи в класацията си Equals 3 нападението срещу Доган. Водещият казва, че никога досега не е виждал нещо подобно.

Но пък показва своя същински интерес към оръжието, след като разбрал, че то не е бойно, а пистолет с газ. Очевидно той никога не е чувал за нападение с газов пищов и това предизвиква неговото учудване и шеги.

"Мразите ли, когато някой се опита да ви убие? Е, аз мразя", започва речта си Рей. След това някой заявява: "Така се правят нещата в България. Ти не ги разбираш, спри да ги съдиш".

Умозаключението на Рей е, че така не се правят нещата в другите страни, но и не пропуска да определи, че побоят над Октай е твърде насилствен, за да го покаже в Equals 3.

Представете си само – дори той няма да покаже кадрите с насилието. Един човек без скрупули и готов на всичко, за да натрупа няколко "цъкания" в повече.

Най-неприятната част е, че водещият въобще не успява да произнесе правилно имената на Доган и Октай. Е, можете да си представите колко насериозно ни приемат по света.

По-интересното е, че трескаво българите се опитват в коментарите под видеоклипа да разяснят на водещия за какво точно става дума и къде се намира България. Искрено засегнати наши сънародници приканват Джонсън да прочете историята, за да разбере, че замесените в нападението не са български граждани.

Вас това обижда ли Ви? Мен лично – да. По-странно ми е обаче, че подобни шеги не ни засягат, когато си ги правим ние, дразнят ни обаче когато от вън ни се подиграват. Та, питам се – нужно ли е да даваме поводи за подобни шеги? Нямам предвид нелепото нападение...