С куция пищак, по куция кон!

Ауууу, ойййй, олелее, НДК пищи, НСО – спи, а циркът си върви

С куция пищак, по куците коне! Представление за медиите, за слепите избиратели и за спящите европриятели.

За 15 години, откакто съм журналист, по нелеп и нагласен "атентат" не бях виждал даже и по филмите.

Млад мъж подтичква из коридорите на зала №3 на НДК – може би носи вода на Доганя, си викат лакеите му, но не, носи пищак – газов, с три патрона – куци, за сплашване на куци коне.

А Доган си чете ли, чете, нещо си бръщолеви за глобализма и хоп – младеж му изскача отстрани. Зарежда, не пуца, презарежда – пак не пуца.

Облещеният от "ужас" Доган замахва и го отблъсква, побутва го леко и приляга на Земята.

Ауууууу, оййййййййй, олелееееее, залата пищи, искат да убият лидера.

Едни момченца подтичкват, хващат стрелеца и го повалят, свитата на Сокола се скупчва около лидера си, добре е той, уверяват се и кръгом – към похитителя. Бой, бой, бой – ритници по муцуната, по главата, влачене, дърпане, кървища и куп псувни – на турски.

Брей тази охрана, брей, никаква я нямаше докато младежът спокойно се опитваше да отстреля Доганя. Пък сега – десетки.

Частната охрана на НДК приклекнала нейде спи, на НСО – сигур си бръщолевят помежду си, а на СДВР – толкоз ни плащат, толкоз вардим. Няма ги, нийде ги няма!

Пък фоторепортерите щракат ли щракат, журналистите – пишат ли пишат, че и пищят: Атентат, атентааат! Циркът започва!

Да, мечтата на Доган след шест години най-сетне му се сбъдна, след четири неуспешни похищения, се намери лаик, пък и публика, която да му ръкопляска и възхищава.

Умиращият кон – ДПС се събуди. След сън дълбок сега ще тръбят наляво и надясно как, виждате ли, някой се е е опитал да убие лидера им. Прекрасен повод да заздравят редици за идващия вот.

Дано избирателите им не са толкова слепи, за да вярват, че с куц пищак са пробвали да гръмнат куцият им вече бивш лидер.

Сега ще се изредят купища ДПС-арски анализатори и политолози, които ще ни увещават, как демокрацията у нас е убита, само че тази демокрация я уби вашият лидер с нескопосаното си представление за пред Европа. Колко удобно, нали? Но не нам, другарю доносник.