Само в Bulgariautre.bg: Как ще се финансира партията на Кунева?

"България на гражданите" става съучредител на сдружение от бизнесмени, част от които са криминално проявени, и които ще лобират за партията

Криминално проявени бизнесмени ще финансират "България на гражданите" на Меглена Кунева, те ще дърпат юздите в партията й и ще определят кой да е водач на листа, разбра Bulgariautre.bg.

Само след два дни в столицата предстои да бъде учредено Сдружение на микро и малкия бизнес, което ще бъде оглавено от Веселин Халачев, работил със СИК и ВИС, човек влязъл в регистрите на полицията с контрабандно внесени в страната цигари за милиони долари.

Заедно с Халачев в Централно гражданско сдружение на микро и малкия бизнес (ЦГСММ), каквото е пълното наименование на проекта, влизат и Любомир Иванов, бивш зам. министър на транспорта в правителството на Иван Костов, който също е криминално появен.

Такива са и собственикът на фирма "Риц 2" ЕООД Иван Димитров, Борислав Божилов, собственик на фирма "Онлайн Директ" ООД, Филип Филипов, собственик на ф-ма "Ес принт" ООД,  Цветомир Станчев, шеф на "Поли-Еф-0", всички заявили желание да подкрепят Сдружението.

Bulgariautre.bg разбра още, че за почетен член на Управителния съвет на ЦГСММ е посочен  италианският генерал Джанфранко Вака, член на едно от правителствата на Силвио Берлускони, а и бивш военен аташе на Рим у нас.

Зад цялата тази схема за финансиране на партията стоят приближените на Меглена Кунева адвокати - Даниела Доковска и Георги Атанасов.

Как обаче ще става финансирането, откъде ще се събират парите и как ще се наливат?

Предвидено е ЦГСММ да има свои структури в големите и малките градове.

Планирано е регионалната структура (голям град) да бъде общност от бизнесмени, които да плащат членски внос или пък да правят дарения. 90 на сто от тези пари ще остават за регионалната структура, а останалите 10 – в касата на "България на гражданите".

С тези 90 на сто остатък - бизнесмените ще организират семинари из региона, по време на които ще разясняват  на хората необходимостта от развитието на средния и малък бизнес в България. Ще се дават и пари за регистрацията на фирми, а и начален капитал за стартирането на бизнес. Въз основа на тези "инвестиции" ще се създава положителен имидж на партията, а по този начин политическата платформа на Кунева ще постави в зависимост бизнесмените.

Въз основа пък на привлечената членска маса, а и благодарение на дарените пари, бизнесмените ще имат глас в определянето на това кои ще са водачите на листи и бъдещи депутати на "България на гражданите".