Деца изнасилват деца! Държавата нищо не знае!

Общество

15-01-2013, 16:15

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Мая Костадинова

Всичко от Автора

Докога ще продължават извращенияата в родните домове за изоставени деца? Докога?

Три осиновени в Италия българчета проговориха. Две момчета на 10 и 11 години и едно момиче почти на 9 години, които са осиновени в италиански семейства, твърдят, че са били насилвани редовно от малко по-големите деца в дома, където били настанени.

Казват, че възрастните чичковци ги водели по дискотеки, след което ги насилвали. Всичко това, според децата ставало със знанието на директорката и възпитателите! Ужасяващо. Оказа се, че този дом се намира в Страхилово, община Полски Тръмбеш.

Там имало деца до 7 годинки, повечето с психически проблеми. Проверката на Държавната агенция за закрила на детето не е установила сексуални престъпления. Това официално съобщение, едва ли може да бъде оспорено.

Едва ли обаче и самите деца и възпитатели там ще си признаят какво точно се е случвало зад вратите на дома. Малко по-големите сираци обаче без проблем признават, че сексът за тях не е табу.

Макар и с притеснение твърдят, че знаят за извращенията, които се случват не само в този дом за сираци. А междувременно не само, че мълчат, длъжностните лица прикриват престъпление. И то не престъпление извършено само от деца върху деца, а престъпление извършено от възрастни педофили.

Адвокат Марин Марковски предположи, че с тези случаи трябва да се заеме специализираната прокуратура. Според него в тези домове действат организирани престъпни групи, които печелят пари и облаги от това да предоставят деца на педофили. Така или иначе явно сме претръпнали и подобни новини не ни правят впечатление. На Запад обаче това е потресаваща история и ако не друго то поне като страна член на Европейския съюз трябва да съблюдаваме за правата на децата – били те и циганета.

Добрата новина е, че до края на 2014 г детските домове в страната ще затворят врати. Техните имена ще останат в историята заедно с имена като Аушвиц, Дахау, Саласпилс... Май разликата е, че персонала на едните ужаси света с действията си, а на другите с бездействието си.

Бездействие от страна на възпитателите, педагозите, директора на този детски дом, които няма как да не знаят какво се случва с поверените им деца. А какво да кажем за служителите на дискотеката, в която дърти педофили са водили децата? Те не са ли знаели? Имат ли някакъв морал тези хора? Как спят нощем? И не на последно място ще има ли поне един осъден учител за престъпленията в тези домове?