Из дневниците на една Кунева

Политика

03-12-2012, 15:30

Снимка:

Impact Press Group

Автор:

Даниел Петров

Всичко от Автора

Още по Темата:

Автогол за Кунева

2/3 от българите гласуват "за" на референдума

От граждани за граждани, селяните да не се обиждат

Покрай данданията около избора на нови членове в Конституционния съд, някак мимоходом пропуснахме да отбележим, че предизборната кампания е започнала.

Естествено най-колоритни и гръмки в в обръщенията си към аудиторията бяха хората на Кунева или с други думи "гражданите". От граждани за граждани, селяните да не се обиждат.

Та тези титани на мисълта и на новата визия в политиката, нищо че 20 години са на софрата, решиха да обяснят колко тъпо е да се гласува в референдума за ядената енергетика.

Представителите на гражданите призовават гражданите да се откажат от гражданските си права, за които едни граждани гниха в комунистическите затвори. Оксиморон, каламбур, партенка. Пиеса за наивници, в изпълнение на ни лук яла, ни лук мирисалата, каквато обикновено е мадам "Йес".

За да не съм голословен, ще цитирам точните думи на гражданин номер едно на Републиката:

МЕГЛЕНА КУНЕВА:

"БЪЛГАРИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ" ПРИЗОВАВА ЗА БОЙКОТ НА РЕФЕРЕНДУМА ЗА ЯДРЕНАТА ЕНЕРГЕТИКА, ЗАЩОТО Е БЕЗСМИСЛЕН."

"РЕФЕРЕНДУМ СЕ ПРОВЕЖДА, КОГАТО ИМА РАЗДЕЛЕНИЕ НА ПОЗИЦИИ И МНЕНИЯ, А В СЛУЧАЯ РАЗДЕЛЕНИЕТО НЕ Е В ОБЩЕСТВОТО, А В ГЛАВИТЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ".

25.11.2012 г.

Тези завидни умозаключения бяха гарнирани с аргумента, че допитването до народа обслужва едновременно власт и опозиция. Добре, че е Кунева та да ни обясни каква точно е конспирацията. Другите граждани не сме ходили в Брюксел, за да стигнем до подобни висоти на духа и мисълта. Но ето какво мисли тя за ядрената енергетика като цяло. Чудно защо никой не се сети да я попита за тези й позиции:

МЕГЛЕНА КУНЕВА:

"НЕКА МИСЛИМ ЗА НОВА АЕЦ, А НЕ ЗА ТАЗИ ОТ МИНАЛОТО.  И  НЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ПРЕГОВАРЯ ЗА АЕЦ "КОЗЛОДУЙ", ЗАЩОТО ЯДРЕНАТА ЕНЕРГЕТИКА НЯМА ПЕРСПЕКТИВА".

2004 г.

Тогава бе министър по европейските въпроси. А пет години по-късно, вече като комисар, ядрената енергетика вече не е кауза пердута:

МЕГЛЕНА КУНЕВА:

"БРЮКСЕЛ ЩЕ ЧУЕ БЪЛГАРИЯ ЗА АЕЦ "КОЗЛОДУЙ", АКО СТРАНАТА НИ ПРЕДСТАВИ НА ЕВРОКОМИСИЯТА МОТИВИРАНО ИСКАНЕ ЗА ВРЕМЕННО ПУСКАНЕ НА РЕАКТОРИТЕ".

19.01.2009 г.

Хем не трябва да развиваме ядрена енергетика, хем нова централа, а после и да молим за "Козлодуй". Но случайности естествено няма. Защото добре помним, че през 2007 г. НЕК взе 250 милиона евро за "Белене" от познайте коя банка? Онази която се отблагодари на най-добрия си лобист, назначавайки го на добре заплатен пост в ръководните си органи.

"Европа ни чува" – това каза на гражданите Кунева през 2009-та. Но май е време българският избирател да помни лъжите и далаверите на онези, които са неговите кандидати. Пък било то и граждани.