Кралев: България е изпаднала в тотален хаос, страната е оставена на автопилот

"В момента се намираме в епицентъра на най-тежката политическа криза, в която страната ни е изпадала", заяви той във Варна

“В момента се намираме в епицентъра на най-тежката политическа криза, в която страната ни е изпадала. България е изпаднала в тотален хаос, наблюдаваме тотален срив на здравната и икономическата система, страната е оставена на автопилот. Единствената причина за заседналата държава е фиксацията на Румен Радев да бъде избран отново за президент на България. Повече от 1 година срещу ГЕРБ/СДС се противопоставят политически проекти, създадени чрез политически инженеринг от задкулисието. Не съм и предполагал, че 25 години по-късно ще говорим за повторение на Виденовата зима, която отново се задава. Ние сме тук, за да възстановим нормалността в държавата. Да възстановим градежа. Ние сме тук за да възстановим работата по големите инфраструктурни обекти, за да убедим българите да повярвят във ваксинационния процес, за да върнем времената на силно лидерство и ясна отговорност. Ние сме тук, за да осигурим стабилност, спокойствие и сигурност на българските граждани”. Това заяви Красен Кралев по време на представянето на листата с 30 кандидати за народни представители на коалиция ГЕРБ/СДС във Варна.

“Убеден съм, че ще постигнем убедителна победа на 14-ти ноември. Трябва да изберем излизането от безвремието и хаоса, от шоковата ценова инфлация, житейската несигурност, здравния геноцид. Избираме между мира и омразата, между обединението и юмрука, между истината и лъжата, между градежа и разрухата!”, заяви от своя страна кметът на Варна и областен кординатор на ГЕРБ Иван Портних. Той подчерта, че ще водят отново позитивна кампания, но няма да спестят как и защо са потънали готовите проекти и парите в безхаберието на служебните кабинети на Румен Радев. Портних припомни за замразеното строителство на АМ „Хемус“, проучването за магистрала „Черно море“, за индустриалната зона, за укрепване на свлачището „Трифон Зарезан“, разширяването на бул. „ Цар Освободител“ и др.

"Коалиция ГЕРБ/СДС ще спечели тези избори! Ние ще направим коалиционно правителство и по този начин ще върнем справедливостта при хората". Това каза проф.д-р Костадин Ангелов, водач на варненската листа и здравен министър в кабинета на Бойко Борисов. Според него държавата се удря в скалите подобно на потъващия кораб „Вера Су“ и никой не поема отговорността.

"Виждаме какви са цените на тока, много скоро ще дойдат сметките за парно, цените в хранителните магазини скачат неимоверно нагоре. Токът можеше да не поскъпне така рекордно, ако беше подписано до 1 юли споразумение с ЕК за дотиране на цената на тока. Подготвените от кабинета „Борисов“ документи за това бяха отхвърлени с лека ръка от служебното правителство на Радев“, посочи още проф. Ангелов.

Той припомни за провалената ваксинационна политика на служебния здравен министър, който носи отговорност за първото място на България по смъртност от ковид, за дългите опашки пред лечебните заведения. И подчерта, че ПП ГЕРБ винаги е носила отговорност да поеме наболелите проблеми на хората.

В отбора на ГЕРБ/СДС – Варна за предстоящия вот са бившият депутат и административен секретар на ГЕРБ-Варна Павел Христов, Славена Точева, член на МГЕРБ, която завършва магистратура в Стопанската академия в Свищов, адв. Бранимир Балачев, председател на групата на ГЕРБ в ОбС и председател на Съюза на юристите в България за Варна, бившият общински съветник и народен представител Мартин Андонов. Доц.д-р инж. Медиха Хамза и мениджърът Ирина Делчева са представители на коалиционните партньори СДС и Гергьовден. Има и нови лица –зам.-районни кметове, общински съветници, а професионалният профил на листата е най-разнообразен –икономисти, инженери, юристи, педагози, представители на свободните артисти и др.

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ/СДС – Варна почетоха големия християнски празник Св.Петка и запалиха свещ в катедралата „Св.Успение Богородично“ преди старта на официалната кампания.