Предлагат неваксинираните срещу COVID-19 в болница да плащат да част от лечението си - bulgaria.utre.bg

Предлагат неваксинираните срещу COVID-19 в болница да плащат да част от лечението си

14 октомври 2021, 16:00 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    pixabay

Неваксинираните пациенти с Covid-19 в болница да заплащат част от разходите по лечението си. Това ще поиска Българска болнична асоциация (ББА) от Министерство на здравеопазването във връзка с големия брой неваксинирани, които по време на четвъртата вълна на пандемията претоварват здравната система в страната.

"При положение, че пациентите имат свободен и безплатен достъп до ваксини у нас, и след като данните от цял свят показват, че над 91% от постъпилите в болница не са ваксинирани, считаме, че е време да дадем ясен сигнал, че неваксинираните пациенти „струват“ на всички ни висока цена. Тази висока цена има не само финансово изражение, а включва и изтощение на медицинския персонал и усложняване на проблема с недостига на кадри", обясняват от ББА. 

Към 13 октомври 2021 г. 91.49% от новопостъпилите пациенти в болници в България не са ваксинирани, показват данни на Единния информационен портал. В същото време едва 23.5% от населението на страната ни е ваксинирано към 12 октомври, съобщават от ББА.Коментари (2)

Потребител
Ивето
ей,засрамете се, лекари! Здравноосигулени сме! Ще хвърчат дела в съда, ако поискате още пари, ненаяли се алчин фелдшери!
14 октомври, 16:30 ч.
Потребител
Пламен Тончев
Ако си не ваксиниран ще си платиш лечението и ще си понесеш отговорността за нехайството...
14 октомври, 16:34 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета