Проф. Aсен Балтов: Служебното правителство на Румен Радев се прoваля в борбата с COVID-19 - bulgaria.utre.bg

Проф. Aсен Балтов: Служебното правителство на Румен Радев се прoваля в борбата с COVID-19

13 октомври 2021, 13:08 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    архив

Некомпетентността е ужасяваща, това не може да продължава, категоричен е той

Дете на 1 година е сред жертвите на COVID-19 у нас за изминалото денонощие, показват данните на Единния информационен портал. Момиченцето е страдало от сърдечно, хронично белодробно и хронично неврологично заболяване. За изминалите 24 часа в болница са постъпили 787 заразени. Новите случаи са 3 469 при направени 17 981 теста.

"Мантрата за „ужасяващата смъртност“ през предходните Covid-19 вълни заради лошото им управление, която служебният здравен министър неуморно внушаваше, е развенчана Четвъртата вълна на епидемията ще се окаже най-смъртоносна и това на фона на: подготвена система; наличие на четири вида ваксини; възможност за масова ваксинация; по-ясни критерии за това каква е точната причина за настъпването на смъртта“, обяснява бишият директор на „Пирогов“." Това написа бившият директор на „Пирогов“ проф. Асен Балтов на профила си във Фейсбук.

"Данните са силно обезпокоителни: за 4 месеца, от 12 юли 2021 година до ДНЕС (13 октомври), смъртните случаи, причинени от COVID-19 са 3766. А заразата продължава да вилнее! Броят на положителните случаи на дневна база непрекъснато расте, леглата в лечебните заведения стават по-малко, персоналът изнемогва!“, категоричен е проф. Балтов.

По думите му страната ни все още е далеч от затихването на четвъртата вълна: „Още сме далеч от затихването на четвъртата вълна, НО броят починали до момента достига 50% от общия брой смъртни случаи в неизвестността на втората (8119 души) и 40% от пролетната трета вълна (9224 души).“, обяснява той и продължава:

"Питам се какво стана с поръчковите анализи за причините за смъртността у нас?! Анализът им как помогна за намаляването й днес и за отстраняване на пропуските в системата? Или целта им беше опозоряване и демотивация на онези, които дадоха силите и здравето си в предходните три вълни? Дали да не поръчаме нов анализ, за да видим какво се промени за половин година?“

"Служебното правителство на Румен Радев се прoваля в борбата с COVID-19! Не успя да надгради свършеното от Националния оперативен щаб, назначен от правителството на Бойко Борисов. Блокира процеса по ваксинация и не успя да го възстанови и да убеди населението от необходимостта му. Закъсня с мерките и лиши здравния персонал от сигурност, подкрепа и мотивация! Маските паднаха! Некомпетентността е ужасяваща! Това не може да продължава!“, категоричен е проф. Балтов.Коментари (1)

Потребител
Ани
Щтото ти много напредна!
13 октомври, 18:12 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета