Специализираната прокуратура извършва проверка по казуса с гражданството на Кирил Петков - bulgaria.utre.bg

Специализираната прокуратура извършва проверка по казуса с гражданството на Кирил Петков

13 октомври 2021, 10:38 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    ПП

Във връзка с многобройни журналистически запитвания Специализирана прокуратура съобщи, че още на 24.08.2021 г., въз основа на подаден сигнал по електронна поща, съдържащ твърдения за извършено престъпление от г-н Кирил Петков, в качеството му на служебен министър на икономиката, описани подробно и в статия на вестник „Труд“ от  22.08.2021 г., е образувана прокурорска преписка. Към преписката е присъединена и жалба от гражданин, която съдържа идентични твърдения. 

Сигналът за извършено престъпление от общ характер е разпределен на случаен принцип на прокурор от Специализираната прокуратура.

На 15.09.2021 г. наблюдаващият прокурор е постановил извършване на лична проверка по реда на Закона за съдебната власт. Предстои приобщаването на относими към казуса документи, включително и от Конституционния съд, информират от прокуратурата.

След приключване на проверката наблюдаващият прокурор ще извърши преценка дали има достатъчно данни за извършено престъпление, допълват от ведомството.   Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета