Борисов: Потъна илюзията, че Радев и хората му могат да управляват

"Няма път, няма посока, няма отговорни хора, чудовищна инфлация се задава", заяви лидерът на ГЕРБ

България вече е в пълна изолация! Задава се чудовищна инфлация. Това означава обедняване. Управлявахме България при най-тежките финансова и миграционна криза, но не позволих държавата да се разклати. Управлявахме по най-добрия възможен начин ковид кризата - тогава, когато никой не знаеше какво е това коронавирус. Вече светът излиза от пандемията, а тук на ден умират стотици българи! Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с дамската структура на партията.

"Служебният кабинет излъга пенсионерите - „Татко каза, че ще ми купи колело, ама друг път!“. Обещаха пари на хората, които не могат да гарантират. През януари няма да има пари за пенсии, ако българите продължават да вярват на диктатора Румен Радев" категоричен бе Борисов.

"12 години държавата беше стабилна, както и цената на тока. Само за 5 месеца служебен кабинет цената на тока скочи от 70 лв. на 400 лева! С тези “мерки” до Нова година токът ще струва 500 лв.!", посочи бившият премиер.

"Румен Радев си позволява да се бърка в работата на Конституционния съд и да се меси в решенията на съдиите. Кирил Петков смята, че Лозан Панов трябвало да бъде главен прокурор, защото му е симпатичен. Това е разбирането им за промяна на съдебна система, така „почтените“ управляват България.

Зарaди позициите на Румен Радев България вече е в дълбока изолация. Няма път, няма посока, няма стабилност, няма отговорни хора.", каза Борисов.

Според него контрабандата в страната в момента е достигнала чудовищни нива. "Парите за пенсии се пренасочиха село Труд по „пътя на Копринката“ - контрабандата минава необезпокоявано през Варненската, Софийската и Пловдивската митница, а после всичко отива към село Труд. Елементарните назначения под опеката на Румен Радев също минават по „пътя на Копринката“ в пликове", заяви председателят на ГЕРБ.

"Корабът “Вера Су” потъва така, както потъна илюзията, че хората на Румен Радев могат да управляват държавата! Безхаберие! Радвам се, че дори Корнелия Нинова вече вижда пробойните в дейността на служебния кабинет", добави Борисов.

"В ДБ изживяват катарзис – Атанас Атанасов изведнъж видя, че в щаба на Румен Радев имало агенти на “Държавна сигурност!” А като стояха пред Президентството, не ги виждаха. Христо Иванов пък обявил, че искат проверка на машините. Нещо, за което ние призоваваме от месеци, а те си затваряха очите", посочи той.

"Няма друга партия освен ГЕРБ, която да може да извади България от кризата. Това е и мотото ни за предстоящата кампания. Направихме много за страната в последните години. Ние сме по-силни от хаоса!", категоричен бе Борисов.