Бойко Борисов: Радев да освободи президенството от омразата (Видео)

"Седмици наред сме първи по смъртност и последни по ваксинация срещу COVID-19, това е безхаберие", коментира Борисов

"Това е моделът "Борисов" - училища, строителство... От 6 месеца виждаме и модела "Радев". Намаляване на чуждестранните инвестиции, забравихме какво е еврозона. Седмици наред сме първи по смъртност от COVID и последни по ваксинация в Европа. Умират хора и те не правят нищо. И според Радев това е успешно управление на здравето. Безхаберие! 10 дена стои кораб и се източва амониева селитра в Черно море, в най-красивите ни места. Bезхаберие! " Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с хора в Родопите.

"Нашата партия ще подкрепи проф. Герджиков - ректор на всички ректори. Защото той може да обедини нацията. Радев изконно не разбира смисъла на президентската институция и тя е да обединява нацията, а не да я разделя и мрази.", каза още Борисов.

Бившият премиер призова Радев да "освободи президентството от омразата" и отбеляза, че неговите "младежи и представители са все от Държавна сигурност".

"Бих му препоръчал - щото вчера изгледах глупостите под кои поли се крия - по-добре да си отиде при партията, и да не се занимава повече с това, което не разбира. Да дойде, да си стане лидер на партия, която си избере - на БСП ли е, на ИТН ли е, на Кирил и Асен ли е, на Мая ли е, и да си управлява от парламента.", добави лидерът на ГЕРБ.

"Виждаме модела на другите - хаос и всичко лети надолу, а за цените и за инфлацията е безсмислено да се говори, защото хората го усещат по джоба си. За съжаление смъртността е чудовищна. Пазете се! Това мога само да кажа. Правителството и Радев са оставили народа, "който оцелее, оцелее",  каза още Борисов.