Д-р Георги Миндов: Идва краят на доброволното ваксиниране

Ще ни наложат мерките отвън, ще ни изолират, прогнозира той

"Няма общопрактикуващ лекар, при който да не е дошъл някой и да не е поискал сертификат за ваксина. За мен е ежедневие вече. Последно мой пациент ми каза, че е намерил кой да го "ваксинира" и да му даде сертификат, и ме пита дали поисканите 300 лв. е нормална тарифа. Предложих му няколко пъти да се имунизира, но ми отказа", обяви председателят на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари д-р Георги Миндов в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. 

Той отбеляза, че в случая също би могъл на носи наказателна отговорност, защото всеки, който узнае, че ще бъде извършено престъпление, го грозят от 3 до 5 години затвор. Д-р Миндов е убеден, че ако ДАНС се заеме със случая, за 24 часа може да бъде прекъсната порочната практика.

Медикът прогнозира, че наближава краят на времето, в което ще се ваксинираме доброволно.

"С доброто свършихме, с това да се молим и предлагаме. Ние се къпем във ваксини, а в целия свят умират хора. В Англия няма избор на ваксини, лекарят определя каква ще ти сложи. В Италия още има неваксинирани и хората чакат. Следващата стъпка ще бъде да обградят Републиката с телена мрежа, понеже не спазваме мерките и имаме голям процент фалшиви сертификати. Ще ни наложат мерките отвън, ще ни изолират. Ще станем един глобален експеримент", прогнозира д-р Миндов.